Mercedes kampt niet meer met porpoising: 'Afgezien van die grote hobbel' Formule 1
Formule 1

Mercedes kampt niet meer met porpoising: 'Afgezien van die grote hobbel'

Mercedes kampt niet meer met porpoising: 'Afgezien van die grote hobbel'

Mercedes heeft nog geen last gehad van porpoising in de mate waarin het Duitse topteam dat vorig seizoen had. Dat vertelt teambaas Toto Wolff aan onder meer RaceFans. Met name aan het begin van vorig seizoen kampte Mercedes met het stuiterprobleem, maar dat lijkt dit jaar niet aan de orde te zijn.

'Het lijkt op de juiste manier in evenwicht te zijn', zei Wolff na afloop van de ochtendsessie van de eerste testdag in Bahrein. 'Er is geen porpoising, wat goed nieuws is, afgezien van die grote hobbel aan het einde van het rechte stuk', zo wijst de Oostenrijkse topman naar de hobbel vlak voor de eerste bocht. Meermaals zagen we daar coureurs flink overheen stuiteren.

Mercedes begint met 'solide basis' aan F1 2023

Wolff is al met al te spreken over de eerste ronden van George Russell met de W14 en denkt dat Mercedes nu een goede basis heeft gevonden. 'We verzamelen veel gegevens, omdat dat belangrijk was om te correleren na vorig jaar en verschillende dingen geprobeerd te hebben. Het was dus een productieve eerste ochtend', is de Mercedes-teambaas tevreden.

Vorig seizoen wist Wolff namelijk al dat Mercedes in de problemen zat, in tegenstelling tot zijn gevoel dit jaar. 'Dat is dus heel anders. Ik denk dat we nu een solide basis hebben om vanuit te werken en de auto te optimaliseren, wat we nog niet hebben gedaan. Het is eigenlijk gewoon uitzoeken of er gebieden zijn die een echte prestatiebelemmering kunnen zijn, zoals vorig jaar met het stuiteren. We moeten het programma gewoon doorlopen.'

Frédéric Vasseur, de nieuwe teambaas van Ferrari, ziet eveneens dat porpoising niet meer een serieus probleem is. 'Het is helemaal niet meer zoals een jaar geleden, toen de auto stuiterde als een kangoeroe. Donderdagochtend was het op een deel van de baan voor bocht één, bocht twaalf, wat hobbeliger dan voorheen, maar dat is een ander probleem', aldus de Fransman.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws