Verslag VT2 | Russell verrassend de snelste, Verstappen kent problemen Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Russell verrassend de snelste, Verstappen kent problemen

Verslag VT2 | Russell verrassend de snelste, Verstappen kent problemen

Waar de eerste vrije training in het teken stond van het leren kennen van de baan, werden er in de tweede vrije training meer snelle ronden gereden. Verrassend was daarbij dat Mercedes haar gezicht vooraan liet zien, met George Russell die de snelste tijd op zijn naam schreef. Max Verstappen kende net als Carlos Sainz een ongelukkige sessie en zette geen tijd neer, Charles Leclerc eindigde op P2.

Tijdens de eerste vrije training stormde iedereen gelijk naar buiten om zoveel mogelijk tijd op de baan door te brengen, aan het begin van de tweede sessie van de dag deden de coureurs het iets rustiger aan en kwamen de coureurs iets geleidelijker het circuit op. Na een kwartier zijn alleen Verstappen en Valtteri Bottas nog niet de baan op geweest, waarbij laatstgenoemde vanwege zijn crash tijdens VT1.

Verder waren het vooral de beide Ferrari's die stuivertje aan het wisselen waren voor de eerste plaats. Wanneer de een de snelste tijd neerzette, ging de ander er vrij kort daarna overheen. De Italianen lijken de zaken goed voor elkaar te hebben, al zit Red Bull Racing er niet ver vanaf zo lijkt het.

Perez spint, Sainz veroorzaakt rood

Sergio Pérez rijdt een sterk seizoen vooralsnog, en oogt ook in Miami snel. De Mexicaan kende echter wel een flink moment, waarbij hij zijn bolide wel op het asfalt wist te houden. De Red Bull-coureur verloor de achterkant van zijn auto en spinde, maar kon zijn bolide op tijd stilzetten voordat deze in de muur belandde. Kort hierna reed Pérez de tweede tijd, dus erg aangetast zal het hem niet hebben.

Iemand die zijn auto niet uit de muur hield was Sainz. In de eerste vrije training kwam hij nog weg met zijn spin, tijdens de tweede vrije training beet het Miami International Autodrome wel. De Spanjaard verloor zijn auto bij het uitkomen van bocht 13 en spinde de muur in, waardoor hij opnieuw niet het einde van een sessie ziet. De Ferrari-coureur kende dit seizoen al meerdere incidenten en deze nieuwe zal zijn zelfvertrouwen in de bolide dan ook geen goed doen. Een fikse tegenvaller, want hij stond bovenaan de tijdlijst.

Verstappen naar buiten na rode vlag, maar problemen

Verstappen kende geen gelukkige vrijdag in Miami. De Nederlander moest al een groot deel van de eerste vrije training overslaan vanwege temperatuurproblemen, en hij kon lange tijd niet naar buiten in VT2 doordat zijn versnellingsbak werd verwisseld. Na de rode vlag kon de wereldkampioen toch naar buiten, maar dit was van korte duur. De auto weigerde te sturen en het leek alsof zijn rem in de brand stond, waarna hij zich met hangen en wurgen een weg terug naar de pitstraat worstelde.

Opnieuw rode vlag, ditmaal Latifi de oorzaak

Voor de tweede maal in VT2 en de derde keer op de vrijdag werd de rode vlag gezwaaid. Ditmaal was het echter geen crash die aan de basis lag, maar een defect in de auto van Nicholas Latifi. De Canadees was in zijn out-lap onderweg toen hij voelde dat de balans niet goed was, en dus zette hij zijn bolide aan de kant met wat leek een verkeerd gemonteerde band. Deze rode vlag was van korte duur en dus kon de sessie snel hervat worden.

Mercedes laat zich zien

Tussen alle perikelen door was het Mercedes dat zichzelf sterk liet zien. Het team dat het al het hele seizoen moeilijk heeft, kwam sterk voor de dag in Miami en stond aan het einde van de tweede vrije training met beide auto's in de top vijf. Het was de nieuw bij het team gekomen Russell die er met de snelste tijd vandoor ging en daarmee de snelste tijd van de dag neer wist te zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws