Brundle over Mercedes: 'Ze doen weer mee' Formule 1
Formule 1

Brundle over Mercedes: 'Ze doen weer mee'

Brundle over Mercedes: 'Ze doen weer mee'

Sky Sports-analist Martin Brundle zegt na de eerste vrije training in Miami dat Mercedes weer helemaal terug lijkt in de strijd voor de overwinning. Daarnaast ziet de Brit een solide Charles Leclerc die de eerste tijd klokte in de eerste vrije training.

De eerste vrije training verliep op rolletjes voor Mercedes, het Duitse team kende een dramatische start van het seizoen maar daar was in Miami weinig van te zien. Russel toonde zich zeer sterk door als tweede te eindigen en Lewis Hamilton stond op P8. Brundle was bij Sky Sports dan ook te spreken over het Duitse team.

'Mercedes zit er goed bij, we weten natuurlijk niet met hoeveel brandstof ze rijden maar het zag er erg goed uit. Verder zag ik ook geen porpoising bij Mercedes, dus lijkt het alsof ze dit probleem dit weekend hebben opgelost.' Ook Jenson Button sloot zich aan bij de woorden van Brundle: 'Het zou leuk zijn als er drie teams mee kunnen doen voor de overwinning, hoe lang is het geleden dat we dat hebben gezien?'

'Ik ga niet zeggen dat we er weer staan'

Na het gesprek tussen Brundle en Button kwam ook nog Mercedes Trackside-Engineer Andrew Shovlin aan het woord. De ingenieur wilde nog niet te veel kwijt over de nieuwtjes bij zijn team: 'Ik ga nog niet zeggen dat we terug zijn, maar we hebben een bemoedigende start van het weekend. We gaan beter om met de banden en er is minder porpoising maar het is nog moeilijk te zeggen waarom, op sommige circuits meer is het meer dan op anderen. We hebben wat meer outwash gecreëerd met deze updates wat zorgt voor meer downforce met minder drag. Toch ga ik nog niet zeggen dat we voor pole kunnen vechten, met Q3 zijn we al heel bij', aldus de Mercedes-ingenieur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws