Update | Verstappen botst bijna met Stroll in VT2 Formule 1
Formule 1

Update | Verstappen botst bijna met Stroll in VT2

Update | Verstappen botst bijna met Stroll in VT2

Max Verstappen zal kostbare trainingstijd missen in Miami. De Nederlander schampte de muur in de eerste vrije training en uit voorzorg verwisselt Red Bull Racing de versnellingsbak van de Nederlander.

Red Bull neemt geen risico met de auto van Verstappen, de Red Bull-coureur schampte de muur tijdens de eerste vrije training bij het uitkomen van de bocht op het smalle gedeelte van het circuit. De botsing met de muur leek op het eerste gezicht niet zo groot maar bleek na diverse checks tijdens en na de eerste vrije training toch mogelijk problematisch.

Red Bull wil DNF koste wat kost vermijden

Na de problemen aan het begin van het seizoen wil Red Bull nog een DNF koste wat kost vermijden. Analist Ted Kravitz zegt bij Sky Sports dat het team absoluut geen risico wil nemen met de auto van Verstappen en daarom de versnellingsbak uit voorzorg vervangt. De Nederlander kan daardoor niet deelnemen aan de tweede vrije training.

Tijdens de eerste vrije training was het al een drukte in de pitbox van de Nederlander. Diverse monteurs bekeken de auto van de Verstappen na zijn incident. Ook Adrian Newey kwam kijken en het team besloot de coureur weer de baan op te sturen. Na het bekijken van de data na de eerste vrije training is besloten om de versnellingsbak te vervangen, dit heeft overigens geen gevolgen voor de Nederlander, die morgen gewoon kan deelnemen aan de derde training.

Update 23.53 (06/05) | Verstappen botst bijna met Stroll in VT2

Max Verstappen is bijna gebotst met Lance Stroll, de Nederlander kon niet sturen met zijn auto. Dit is zeer waarschijnlijk doordat de auto na de versnellingsbakwissel niet goed in elkaar is gezet.

Nadat eerder was gemeld dat Verstappen niet deel zou nemen aan de tweede vrije training, kwam de Nederlander toch de baan op. De Red Bull-monteurs hebben de versnellingsbak zeer snel moeten vervangen tussen de trainingen door en zijn hierbij waarschijnlijk in de fout gegaan.


Verstappen kon niet sturen met zijn auto door een hydraulisch probleem en reed zodoende Stroll in de weg. De Aston Martin-coureur botste daardoor bijna vol bovenop de Nederlander. Het liep gelukkig met een sisser af maar de Nederlander zal nu echt niet meer deel kunnen nemen aan de vrije training.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws