Verslag VT2 | Verstappen met onderstuur op zoek naar balans, Mercedes sneller Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen met onderstuur op zoek naar balans, Mercedes sneller

Verslag VT2 | Verstappen met onderstuur op zoek naar balans, Mercedes sneller

Valtteri Bottas was tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije de snelste man op het circuit. Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton werd tweede voor de RB16B van Max Verstappen, die met balansproblemen en onderstuur niet verder kon komen dan de derde plaats.

Aan het begin van de sessie was het gelijk druk op het asfalt. Mercedes kon de koppositie pakken in de eerste snelle rondes, maar Verstappen naderde al snel. Toch was het de Duitse renstal die in de eerste stint op de gele mediumbanden de snelste waren. De twee Bulls konden wel aansluiten op een tiende van een seconde.

Verstappen klaagt over afstelling RB16B

Ook de Aston Martins waren aardig snel in de tweede vrije training. Op de zachte band kon Sebastian Vettel halverwege de training naar P2 rijden, terwijl teamgenoot Lance Stroll de vierde tijd reed. Verstappen en Perez zakten hierdoor ietwat terug, de Nederlander klaagde dan ook over zijn afstelling en dook naar binnen.

Even later probeerde de Nederlander het op een setje rode banden opnieuw. De balans was nog steeds niet helemaal goed en Verstappen had vooral last van onderstuur. Toch verbetert hij zijn tijd, logischerwijs op de rode band, naar een derde plaats achter de Mercedessen, die nog altijd eerste en tweede staan met nog twintig minuten op de klok.

Het klagen hield niet op bij de Limburger. Wat Red Bull ook probeerde, de onderstuur bleef er zijn. Met nog tien minuten op de klok staat Verstappen nog altijd derde. Esteban Ocon kon aansluiten op de vierde plaats, terwijl Perez naar P5 werd gestuurd door de fransman.

Tsunoda in slotfase nog de pitstraat uit

Terwijl in de laatste minuten duidelijk werd dat Tsunoda nog de baan op kon schieten voor anderhalf rondje, kon Verstappen niet meer verbeteren op de gele band. Bottas was de snelste tijdens de tweede vrije training, gevolgd door teamgenoot Hamilton. Perez eindigde als vijfde, achter Ocon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws