Wolff kijkt naar Red Bull: 'Als je hysterisch wil communiceren kan dat' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt naar Red Bull: 'Als je hysterisch wil communiceren kan dat'

Wolff kijkt naar Red Bull: 'Als je hysterisch wil communiceren kan dat'

Toto Wolff heeft gereageerd op de boodschap die Mercedes naar buiten gebracht heeft omtrent de opmerkingen van Red Bull Racing tegen Lewis Hamilton. Hij vindt dat de woorden van de Oostenrijkse concurrenten getuigen van een gebrek aan respect voor een coureur die zijn strepen al wel verdiend heeft binnen de sport. In gesprek met Sky Sports F1 gaat hij dieper in op wat Red Bull precies gezegd heeft en hoe hij met Christian Horner omgaat. Ook licht hij toe waarom Mercedes de overwinning in Groot-Brittannië zo uitbundig vierde.

'Je moet respect hebben voor je concurrenten op het circuit. Ze hebben het tot dusver goed gedaan met hun prestaties op het circuit. In dat geval is er dus niets veranderd', aldus de woorden van de Oostenrijker bij het Britse medium. De vraag was of hij aanzien voor Red Bull was verloren nadat zij enkele ongegronde opmerkingen gemaakt hebben tegenover zijn stercoureur, Hamilton. Hij komt dan ook voor de Brit op.

Hebben de woorden hem geraakt? Zelf zegt hij dat dat beslist het geval niet is. Ook wil hij verder niet echt ingaan op de werkwijze van de titelconcurrent. Wolff: 'Ik ben nooit ergens ontdaan over in de F1. Ze hebben enkele interessante opmerkingen gemaakt, maar het is niet aan mij om ze te bekritiseren. Ik bemoei mij er verder niet mee.' Wel gaf hij eerder al aan dat hij het niet netjes vond dat meerdere heren van het Red Bull-management zich openlijk kritisch opstelden naar Hamilton.

'Iedereen moet zo sportief mogelijk blijven en zo sportief als ze willen. Als je hysterisch wil communiceren kan dat, wij proberen in ieder geval de juiste dingen te zeggen', vervolgt de Mercedes-teambaas. Hij noemt de woorden van de tegenstanders dus hysterisch en wil zich het liefst niet mengen in het gebekvecht dat de afgelopen weken ontstaan is tussen de teams. De zomerstop lijkt niet snel genoeg te kunnen komen voor de topmanagers.

Red Bull noemde Hamilton 'amateuristisch'

Niet veel later laat hij in gesprek met Johnny Herbert en Simon Lazenby toch nog wat los over wat Red Bull gezegd heeft over de crash tussen Verstappen en Hamilton, en Hamiltons aandeel hierin: 'Ik denk dat de opmerkingen die gemaakt zijn, zijn gemaakt met veel emotie. Ze waren direct gericht tegen een zevenvoudig wereldkampioen. Woorden zoals amateuristisch zouden niet in de mond genomen moeten worden in dat geval.'

'Het heeft een polarisatie in de sport veroorzaakt en als sport moeten we juist proberen te de-escaleren', voegt hij daaraan toe. Daarmee bekritiseert hij het gedrag van de Oostenrijkse renstal, dat met haar hatelijke houding richting de Brit de fans heeft verdeeld. Wanneer hem gevraagd wordt of hij het er met Horner over heeft gehad, geeft hij aan van niet: 'Nee, als het nodig is om met elkaar te praten, doe ik dat.'

Enorme rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton

Over het feit dat de gemoederen hoog oplopen tussen Verstappen en Hamilton is Wolff wel te spreken. Hij denkt immers dat het allemaal een mooi onderdeel vormt van het vermaak: 'Zo'n scenario is altijd goed voor de sport, als er zo'n rivaliteit. Het is wat het is. Het is nooit 100 procent goed of fout. In het commentaar schemert door dat iedereen zijn eigen perspectief heeft op het incident en dat het min of meer gelijk verdeeld is tussen de twee kanten.'

Waarom Mercedes feestvierde in Groot-Brittannië

Tenslotte wordt ook het uitbundig feestvieren van het team uit Brackley nog even aangehaald. Bij Mercedes was men door de dolle heen na de overwinning op Silverstone en kreeg daar kritiek op van Verstappen via een Instagram-post. 'Je kan alleen vertrouwen op de informatie die je hebt. Destijds wisten we van Christian dat hij ongedeerd was. Een andere Red Bull-manager zei ook dat hij oké was, en ook de media hebben we onderweg gevraagd hoe het met hem ging', zo verdedigt Wolff zijn team.

'Na vijf races te verliezen, wonnen we de thuisrace van Hamilton. Daarom vierden we het uitbundig. Dat Verstappen het zo opgevat heeft als hij deed, is begrijpelijk als je in het ziekenhuis naar de viering kijkt. Dat moeten we respecteren', concludeert hij over de visie van de Limburger. Nog steeds staat hij achter hoe zijn team reageerde op de overwinning van Hamilton, maar hij begrijpt dat het voor Verstappen misschien wat respectloos overkwam.

Bookmaker geeft Verstappen meer kans in kwalificatie dan in race

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws