Shovlin stellig dat Horner overdrijft: 'Red Bull verliest echt geen halve seconde' Formule 1
Formule 1

Shovlin stellig dat Horner overdrijft: 'Red Bull verliest echt geen halve seconde'

Shovlin stellig dat Horner overdrijft: 'Red Bull verliest echt geen halve seconde'

Andrew Shovlin, technisch directeur van Mercedes, geeft aan dat hij denkt dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner overdrijft. Vanwege het overschrijden van de budgetcap met 2,2 miljoen dollar, kreeg Red Bull een geldboete van zeven miljoen dollar en een vermindering van tien procent in windtunneltijd. Horner gaf aan dat dit serieuze gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van de auto van 2023, en dat ze hiermee tot wel een halve seconde kunnen verliezen. Hier denkt Shovlin anders over.

Bij de persconferentie voor de teams was onder andere Shovlin aanwezig om Mercedes te representeren. Vanzelfsprekend gingen de vragen over de sancties die de Oostenrijkse renstal op 28 oktober heeft ontvangen van de FIA. Op de vrijdagmiddag van het raceweekend in Mexico legde Horner de standpunten van Red Bull uit, en daarbij vermeldde hij dat hij de sportieve sanctie een 'draconische straf' vond. De concurrentie vindt de straf echter wat te mild, zo ook Mercedes, wat teambaas Toto Wolff al aangaf.

'Red Bull verliest echt geen halve seconde', vertelt Shovlin. De Brit vindt die uitspraak behoorlijk overdreven. 'Als dat echt het geval was, dan zou een team onderaan op de grid een voordeel van drie seconden moeten hebben op de rest.' De teams die lager in het klassement staan krijgen namelijk meer aerodynamische testtijd, maar Shovlin doelt er dus op dat dit niet automatisch betekent dat het veel voordelen of nadelen oplevert. De Brit verwacht dus niet dat dit Red Bull hard gaat raken, wat dus bijdraagt aan zijn mening dat de straf wel zwaarder had gekund.

Shovlin: 'De vrijdag was bemoedigend'

Naast het statement van de FIA over de budgetlimietoverschrijding van het team van Max Verstappen, stond de vrijdag ook in teken van de eerste en tweede vrije training. De tweede vrije training stond vooral in teken van de bandentest voor Pirelli, maar Mercedes heeft er nuttige data uit kun halen, zo zegt Shovlin. 'De vrijdag was bemoedigend. Het ziet ernaar uit dat Mexico ons beter ligt', vertelt de Brit. 'De longruns zagen er beter uit dan die van Austin', stelt de Mercedes-technisch directeur. Of een overwinning nabij is, zegt Shovlin niks over. In de Verenigde Staten leek het alsof Mercedes de winst voor het grijpen had, maar dat was daadwerkelijk niet zo, aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws