Verstappen deed wat Pérez niet kon: 'Opwarmen van de banden echt een probleem voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

Verstappen deed wat Pérez niet kon: 'Opwarmen van de banden echt een probleem voor Red Bull'

Verstappen deed wat Pérez niet kon: 'Opwarmen van de banden echt een probleem voor Red Bull'

Peter Windsor zag dat Max Verstappen opnieuw het verschil maakte ten opzichte van teamgenoot Sergio Pérez. Red Bull Racing heeft de snelste auto van het veld, maar de Oostenrijkse renstal had het moeilijk met de koudere omstandigheden op Silverstone. Door de koelere temperaturen konden Lando Norris en Oscar Piastri wel veel indruk maken, omdat McLaren de banden makkelijker in het juiste werkvenster kon krijgen. Teams als Aston Martin zakten juist ver terug.

Het team van McLaren maakte tijdens de kwalificatie veel indruk. Heel even leek het erop alsof Norris de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf de eerste startplek mocht aanvangen. 'De poleposition ging uiteindelijk naar Verstappen, maar hij was wel heel erg behoedzaam', geeft Windsor aan op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Hij had een paar problemen. Hij onderstuurde tegen de muur in de pitstraat, bijvoorbeeld. Dat was zijn grootste crash van het jaar en dat nog wel in de pitstraat.'

Omstandigheden doen Pérez de das om

Windsor zag dat de weersomstandigheden moeilijk waren voor de meeste teams, dus ook voor Red Bull. 'Alles had te maken met de koudere temperaturen en de nieuwe hardere Pirelli-banden.' Er was één team dat alles perfect voor elkaar leek te hebben, terwijl andere renstallen het dus heel erg moeilijk hadden met de koudere omstandigheden. 'McLaren had echt de sweet spot te pakken. Andere teams, en dan vooral Aston Martin, zaten totaal niet in de buurt. Dat laat toch zien hoeveel invloed alle variabelen hebben.'

De omstandigheden waar allesbehalve ideaal voor het team van Red Bull. De omstandigheden lieten wel het verschil zien tussen Verstappen en Pérez. 'Red Bull blijft consistent doen wat ze moeten doen, maar dan wel alleen met Verstappen. Het verschil met Pérez laat zien hoe goed hij het heeft gedaan, want het werkvenster van de Red Bull was ook niet zo groot. Het opwarmen van de banden is een echt probleem voor Red Bull, maar Max kreeg dat voor elkaar', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws