Verstappen en co glunderen: iconische Suzuka ook komende vijf jaar nog op de kalender Formule 1
Formule 1

Verstappen en co glunderen: iconische Suzuka ook komende vijf jaar nog op de kalender

Verstappen en co glunderen: iconische Suzuka ook komende vijf jaar nog op de kalender

De Japanse Grand Prix zal ook de komende vijf jaar nog op de F1-kalender staan en worden verreden op het Suzuka International Racing Course. De FOM (Formula One Group) en circuiteigenaar Honda zetten hun handtekening onder een contractverlenging tot en met 2029, en dat is goed nieuws voor Max Verstappen en co.

Suzuka is al jaar en dag het strijdtoneel voor de Grand Prix van Japan, maar was, ondanks zijn populariteit bij coureurs en fans, nog geen vaste waarde op de F1-kalender. Echter, daar komt nu verandering in. 'Suzuka is een speciaal circuit en maakt deel uit van het DNA van de sport', reageert Formule 1-CEO Stefano Domenicali. 'Ik ben verheugd om te melden dat de F1 er tot en met 2029 zal blijven racen. De Japanse fans omarmen de sport met een unieke passie. We kijken ernaar uit om de komende jaren samen te werken en de fans de ervaring te geven die ze verdienen.'

De contractverlenging van de Grand Prix in het land van de rijzende zon komt allerminst als een verrassing. Suzuka staat bekend als een klassiek circuit. De coureurs kijken er dan ook een heel jaar lang reikhalzend naar uit om er te mogen racen. Als toekomstig motorleverancier van Aston Martin, dat vanaf 2026 een samenwerking aangaat met de Japanse fabrikant, wordt Honda een steeds prominentere speler binnen de sport, een positie die enkel maar verstevigd wordt door de contractverlenging van het circuit van Suzuka.

Max Verstappen in Japan

In 2020 en '21 werd de Grand Prix van Japan niet verreden omwille van de coronapandemie, maar sinds 2022 is het legendarische circuit weer helemaal terug. Verstappen en Red Bull Racing zullen alvast verheugd zijn met het nieuws. De Nederlander won namelijk de laatste twee edities met verve en kroonde zich intussen twee seizoenen geleden voor de tweede keer (op rij) tot wereldkampioen in Suzuka.

De Japanse Grand Prix wordt komend seizoen, in tegenstelling tot de vorige jaren, al in april gehouden. Omwille van logistieke redenen reist het Formule 1-circus voor ronde vier van het kampioenschap af naar Japan, in navolging van de Grand Prix van Australië. De coureurs blijven vervolgens nog even plakken in Azië want twee weken later staat de terugkeer van de Chinese GP op het programma.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws