Verstappen en Leclerc starten officieel achteraan tijdens Grand Prix van België Formule 1
Formule 1

Verstappen en Leclerc starten officieel achteraan tijdens Grand Prix van België

Verstappen en Leclerc starten officieel achteraan tijdens Grand Prix van België

Max Verstappen en Charles Leclerc zullen allebei achteraan het veld starten tijdens de race van zondag, zo bevestigt De Telegraaf. De twee titelconcurrenten krijgen allebei een nieuwe motor gestoken door hun respectievelijke teams. Voor Verstappen is dit zijn vierde motor uit de pool, waardoor dit zijn eerste gridstraf van het seizoen is. Leclerc krijgt naast een nieuwe krachtbron ook de beschikking over geüpgradede hybride systemen.

Op donderdag werd het al duidelijk dat de twee titelconcurrenten een straf zouden incasseren dit weekend. Op vrijdag, de dag van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van België, hebben meerdere bronnen bevestigd dat de coureurs van Red Bull Racing en Ferrari achteraan zullen starten. De Formule 1 heeft het zelf ook bevestigd via de officiële kanalen.

Voor Verstappen zal dit de eerste keer dit seizoen zijn dat hij te maken krijgt met een gridstraf. Red Bull wist in de eerste seizoenshelft binnen de toegestane pool te blijven, ondanks enkele problemen met de betrouwbaarheid. Voor de Oostenrijkse renstal was het logisch om dit weekend voor een motorwissel te kiezen, aangezien het circuit van Spa-Francorchamps zich leent voor veel inhaalacties. Aangezien Leclerc ook achteraan zal starten, heeft geen van beide titelkandidaten een groot voordeel dit weekend.

Leclerc met geüpgradede hybride systemen

Voor Leclerc is dit de tweede keer dat hij achteraan zal moeten starten. De Monegask moest tijdens de Grand Prix van Canada ook al zijn weg naar voren zien te vinden, nadat Ferrari zijn motor moest wisselen na technisch malheur in Baku. Waar Verstappen enkel zijn krachtbron en versnellingsbak zal wisselen, krijgt Leclerc ook nog eens de beschikking over gloednieuwe hybride systemen. Carlos Sainz zal dit weekend nog geen gebruikmaken van deze systemen, waardoor hij op een later moment nog een gridstraf zal pakken.

Pak bijna twee keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws