Verstappen geeft aan dat brengen van updates geen reactie op rivalen is: 'Zo werkt het niet' Formule 1
Formule 1

Verstappen geeft aan dat brengen van updates geen reactie op rivalen is: 'Zo werkt het niet'

Verstappen geeft aan dat brengen van updates geen reactie op rivalen is: 'Zo werkt het niet'

Red Bull Racing komt in Imola met een aantal updates, maar Max Verstappen benadrukt dat dit geen reactie is op de updates van Ferrari en McLaren. Wat er precies aan updates gebracht zal worden dit weekend, geeft Red Bull nog niet prijs. ‘Deze dingen zitten al veel langer in de pijplijn’, geeft de drievoudig wereldkampioen aan tegenover Motorsport.com.

Red Bull was al langer van plan deze updates te brengen, benadrukt Verstappen dus. ‘Het is niet zo dat een team updates brengt en wij daar dan op reageren. Zo werkt het niet’, aldus de Nederlander. Hij geeft wel aan blij te zijn met de updates. ‘We moeten blijven pushen’, geeft hij aan. ‘De teams die achter ons zitten doen dat ook en ze komen dichterbij, dat zagen we in Miami.’ Waar een foutje van Red Bull vorig jaar niet meteen fataal was, is dat nu anders. ‘Als wij alles niet volledig voor elkaar hebben, zitten ze meteen voor ons’, zegt Verstappen. ‘We moeten ervoor zorgen dat we niet te vaak zulke weekenden hebben.’

Eerste races van 2024 niet zo makkelijk als men doet voorkomen

De regerend wereldkampioen denkt niet dat het een makkelijk weekend zal zijn voor zijn team. ‘Het circuit is complex en heeft veel snelle bochten. Ook de kerbstones kunnen een rol spelen’, legt hij uit. ‘Het gaat niet heel simpel worden. Er zijn genoeg dingen die nog niet voor elkaar zijn.’ Hoewel de Nederlander dit seizoen slechts één keer het podium miste, vanwege een technisch mankement, is het niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. ‘Zo makkelijk waren die eerste races helemaal niet’, geeft hij aan. ‘De details maken het verschil en de andere teams zitten nu een stuk dichterbij dan vorig jaar’, gaat Verstappen verder. ‘Ons team kent een prima start van het seizoen, al kostte die uitvalbeurt in Australië ons wel veel punten.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen geeft aan dat brengen van updates geen reactie op rivalen is: 'Zo werkt het niet'
In 2022 won Verstappen zowel de sprintrace als de hoofdrace in Imola.

De Limburger ziet uiteraard ook dat meerdere teams upgrades brengen in Imola. ‘Ferrari komt zelfs met een grote’, zegt Verstappen. ‘Het is moeilijk te zeggen waar we nu precies staan. McLaren kwam ook met een grote update in Miami en ik denk dat we hier gaan zien hoe goed deze echt is’, vervolgt hij. Het circuit in Miami zit zo in elkaar dat een klein foutje direct grote gevolgen kan hebben. Zo legde McLaren-teambaas Andrea Stella al uit dat een inhaalactie soms voor een tijdverlies zorgde, dat je niet in één ronde weer kon inhalen. ‘Kleine details maken een groot verschil qua rondetijd en dat is zeker in Miami zo. Bovendien was het erg warm, waardoor glijden er al voor zorgde dat je veel tijd verloor’, benadrukt Verstappen.

Verstappen hoopt kerbs mee te kunnen pakken

In Imola is het weer heel anders en ook alles om het circuit heen is een groot contrast met Miami. Aan het circuit is nog een beetje gesleuteld. Bepaalde uitloopstroken zijn nu vervangen door grind en ook de sausage kerbs zijn weggehaald. ‘De laatste keer dat we hier raceten, konden we weinig meepakken van de kerbstones, omdat er hoge broodjes achter lagen’, zegt de drievoudig wereldkampioen. ‘Die zijn nu weg en dus kun je iets meer meepakken van die kerbs. Dat maakt het nog leuker.’ Volgens Verstappen komt het circuit daardoor beter tot zijn recht. ‘het doet me denken aan mijn Formule 3-races hier. Die waren heel leuk’, herinnert de Nederlander zich. ‘Ik weet nog niet hoeveel van de kerbs we nu kunnen meepakken, omdat deze auto’s laag liggen, maar het zal al meer moeten zijn dan de vorige keer dat we hier waren’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws