Bearman blij zich bewezen te hebben: 'Wanneer ik me verveel, kijk ik mijn Formule 1-race terug' Formule 1
Formule 1

Bearman blij zich bewezen te hebben: 'Wanneer ik me verveel, kijk ik mijn Formule 1-race terug'

Bearman blij zich bewezen te hebben: 'Wanneer ik me verveel, kijk ik mijn Formule 1-race terug'

Nico Hülkenberg maakte recent bekend dat hij vertrekt bij Haas en dus komt er een stoeltje vrij bij de Amerikaanse renstal. De meest logische optie voor dit zitje is Oliver Bearman, die eerder dit jaar Carlos Sainz verving en gelijk in de punten reed. ‘Dat er een stoeltje vrij is, betekent niet dat ik er recht op heb’, zegt de Brit tegen Pit Debrief.

Bearman wil uiteraard graag een zitje in de Formule 1 bemachtigen, maar realiseert zich ook dat de goede invalbeurt hem geen recht geeft op een plekje in de hoofdklasse. ‘Ik moet nog steeds de baan op in de Formule 2 en laten zien dat ik het verdien’, vertelt hij. ‘Dat geldt zelfs nog meer voor de zes vrije trainingen die ik rijd. Ik moet daar goed presteren en laten zien dat ik klaar ben voor de Formule 1’, benadrukt de coureur.

Een concreet doel heeft de Brit nog niet. ‘De druk komt vooral van binnenuit, want ik leg mezelf erg veel druk op’, vertelt hij. ‘Ik wil gewoon blijven leren en mezelf blijven verbeteren’, voegt hij eraan toe. ‘Vergeleken met de andere jongens heb ik nog maar weinig rondes verreden in de Formule 1. Ik wil mezelf verbeteren en mijn potentie maximaliseren’, benadrukt Bearman.

Bearman meer ontspannen nu hij zich heeft bewezen

De jonge Brit geeft aan dat de race in Saoedi-Arabië hem heeft geholpen aan iedereen te bewijzen dat hij in de toekomst Formule 1-coureur kan worden. ‘Aan mezelf hoefde ik niets te bewijzen, maar ik bewees het wel aan anderen in zeer lastige omstandigheden’, vertelt hij over de invalbeurt in Jeddah. De beelden van de Grand Prix in het Midden-Oosten gebruikt de Bearman ook regelmatig om te kijken waar nog ruimte is voor verbetering.

Naast de Formule 2, is de Brit ook vaak in de simulator te vinden, waar hij test voor Ferrari. Ook dit is goed voor zijn zelfvertrouwen. ‘Ik was niet de beste, ik probeer mezelf altijd te verbeteren’, vertelt hij. ‘Wanneer ik me verveel, kijk ik mijn Formule 1-race terug.’ Het feit dat hij zich nu bewezen heeft, geeft Bearman ook een zekere mate van ontspanning. ‘Nu rijd ik gewoon. Ik voel me op mijn gemak en kan lekker pushen in de bolide’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws