Verstappen geniet van Interlagos: 'De geschiedenis en passie die erin zit' Formule 1
Formule 1

Verstappen geniet van Interlagos: 'De geschiedenis en passie die erin zit'

Verstappen geniet van Interlagos: 'De geschiedenis en passie die erin zit'

Max Verstappen kijkt er enorm naar uit om weer te gaan racen in Brazilië. Op de historische baan moest hij vorig jaar nog zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton, maar dit jaar zou zijn Red Bull Racing-bolide goed moeten gaan op Interlagos. Daarvoor zal eerst de sprintrace doorstaan moeten worden. De Nederlander geeft aan absoluut geen fan te zijn van het format, omdat niemand risico durft te nemen en er niet echt geracet wordt.

Verstappen heeft goede herinneringen aan Brazilië, want al meermaals stond hij op het podium en ook wist hij er al te winnen. De Nederlander is op de persconferentie dan ook erg lovend over Interlagos, en wijst hij naar de staat van dienst op het circuit. 'Het is echt een geweldig circuit. Er zijn niet veel bochten, maar de camber in de bocht. De geschiedenis en de passie die erin zit. Winnen en zelfs op het podium staan is heel mooi', aldus de coureur, die verwacht dat de baan goed bij de karakteristieken van zijn Red Bull past.

Geen fan van sprintrace

In Brazilië zal er voor de derde keer dit seizoen een sprintrace op het programma staan. Hoewel de Nederlander de vorige edities van het jaar op zijn naam wist te zetten, is hij geen fan van het format. 'Ik ben er geen grote fan van om eerlijk te zijn. Ik heb het gevoel dat we niet echt racen omdat je het niet kunt riskeren omdat de hoofdrace belangrijker is. Er zijn geen pitstops, dus je bent buiten op een band waarop je de volledige afstand kunt afleggen.'

Bovendien valt het spektakel en de actie, waarvoor de sprintrace in het leven is geroepen, ook wel mee volgens Verstappen. 'Er wordt niet veel ingehaald, alleen als een auto uit positie is, maar je neemt minder risico's', benadrukt hij nog maar eens. Wel ziet hij iets in het idee om maar één training te hebben. 'Misschien is één training en meteen het weekend ingaan goed omdat je dan onder druk komt te staan om het goed te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws