Leclerc en Russell wijzen naar elkaars team: 'Zij zullen sterk zijn' Formule 1
Formule 1

Leclerc en Russell wijzen naar elkaars team: 'Zij zullen sterk zijn'

Leclerc en Russell wijzen naar elkaars team: 'Zij zullen sterk zijn'

Met de strijd om P2 nog helemaal open, het gat tussen Ferrari en Mercedes bedraagt 40 punten, hopen beide renstallen de tweede plek bij de constructeurs in de wacht te slepen. George Russell verwacht dat Ferrari sterk voor de dag zal komen en het een moeilijke opgave zal worden voor zijn team, maar Charles Leclerc denkt op zijn beurt weer dat Mercedes goed zal zijn in de race op Interlagos.

In gesprek met Sky Sports merkt Russell op dat het prolongeren van de overwinning moeilijk wordt voor Mercedes dit jaar, omdat de auto van een ander kaliber is. 'Ik denk dat de auto van dit jaar een ander niveau is dan die van vorig jaar. De auto in Mexico was een andere basis dan de prestaties die we hadden. We verwachten dat Ferrari hier een sterke en efficiënte auto heeft. We zijn het gat aan het dichten', zo besluit de Brit hoopvol.

Leclerc ziet sterker Mercedes

Voor Leclerc is het weekend in Brazilië vooral weer een mogelijkheid om te laten zien wat zijn Ferrari in huis heeft. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken, hangt ook af van de weersomstandigheden. 'Ik weet niet wat ik moet verwachten met het weer. Ik denk dat we hier beter zullen presteren dan in Mexico. We zullen hier weer het normale tempo hebben', zo stelt hij de tifosi gerust. In Mexico waren de Italianen mijlenver verwijderd van het niveau van Red Bull Racing en Mercedes.

Een nieuwe poleposition lijkt er dan ook wel in te zitten, zo verwacht de Monegask, maar wanneer er geracet gaat worden zal zijn bolide het, zoals eigenlijk de gehele tweede helft van het seizoen al het geval is, een stuk moeilijker hebben. 'Ik denk dat ik in de kwalificatie verwacht dat we snel zijn, maar in de race zijn de prestaties terug in het voordeel van Red Bull en is Mercedes wat sterker geworden. Maar we zitten in de lijn dit weekend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws