Verstappen heeft weer zin om te racen: 'Vooral kwalificatie is erg belangrijk in Monaco' Formule 1
Formule 1

Verstappen heeft weer zin om te racen: 'Vooral kwalificatie is erg belangrijk in Monaco'

Verstappen heeft weer zin om te racen: 'Vooral kwalificatie is erg belangrijk in Monaco'

Max Verstappen en Sergio Pérez blikken vooruit op het raceweekend in Monaco in een persbericht van Red Bull Racing. Verstappen heeft vooral zin om weer te mogen racen, nadat afgelopen raceweekend niet doorging door noodweer in Italië. Ook Pérez heeft zin om het circuit in Monte Carlo op te gaan. Nadat hij vorig jaar als winnaar over de eindstreep kwam, hoopt hij dat kunstje dit jaar nogmaals over te doen.

Het raceweekend in Imola ging niet door omdat de baan onder water was gelopen als gevolg van heftig noodweer. De FIA en de Formule 1 hebben toen in samenspraak overlegd om het raceweekend te annuleren. Na een kleine pauze staat nu alweer de volgende race op de planning, namelijk die van Monaco.

Verstappen: 'Het is vooral belangrijk dat de kwalificatie goed gaat'

Verstappen geeft aan dat hij vooral zin heeft om weer te mogen racen. 'Het was uiteraard de juiste keuze om Imola over te slaan, sommige dingen zijn nou eenmaal belangrijker dan racen. Met het oog op Monaco moeten we vooral zorgen dat het tijdens de kwalificatie goed gaat, dat is altijd erg belangrijk op dit circuit. Het is hier allemaal heel krap, nog krapper dan op andere straatcircuits', vertelt Verstappen.

Daarnaast is hij ook blij dat hij voor de verandering eens naar huis kan tijdens het raceweekend. 'Ik woon natuurlijk in Monaco dus aan het einde van de dag kan ik gewoon lekker naar huis', zegt de Nederlander. 'Maar goed, om het raceweekend goed te starten is het belangrijk dat de kwalificatie soepel verloopt. Daarnaast is de race ook afhankelijk van een goede strategie, want het is bijna onmogelijk om hier andere coureurs in te halen.'

Pérez: 'Ik wil aan het einde van het weekend weer bovenaan op het podium staan'

Ook teamgenoot Pérez blikt vooruit op het circuit waar hij vorig jaar als winnaar op het podium stond. 'We hebben een weekend vrij gehad dus ik heb het gevoel dat ik goed uitgerust naar Monaco kom', vertelt de Mexicaanse coureur, die ook nogmaals aangeeft dat het een goede keuze was om het weekend in Imola over te slaan.

'Monaco winnen is de droom van elke coureur en ik had het geluk dat dat mij vorig jaar is gelukt', vertelt Pérez. 'Hierdoor wil ik het dit jaar alleen maar nog meer, ik ga zorgen dat ik aan het einde van het weekend weer bovenaan op het podium sta. Het is nog even afwachten wat het weer doet, maar als het goed gaat tijdens de kwalificatie is er zeker kans om te winnen zondag. Ik kijk ernaar uit!', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws