Verstappen denkt al aan zijn toekomst na F1: 'Ik heb heel veel plannen' Formule 1
Formule 1

Verstappen denkt al aan zijn toekomst na F1: 'Ik heb heel veel plannen'

Verstappen denkt al aan zijn toekomst na F1: 'Ik heb heel veel plannen'

Max Verstappen heeft het al over zijn plannen nadat hij afscheid neemt van de Formule 1, en dat misschien eerder dan verwacht. Bij Si.com meldt de tweevoudig wereldkampioen dat hij 'al heel veel plannen heeft' en nog veel dingen wil ontdekken naast de racewereld. Voor nu loopt zijn contract nog tot en met 2028, maar of er ook daadwerkelijk bijgetekend wordt is dus nog even de vraag.

Het was een uitermate goede start voor Red Bull Racing tijdens het openingsweekend in Bahrein. Mede dankzij de bolide van Adrian Newey, maar ook zeker door het racetalent van Verstappen. Toch lijkt het erop dat zijn tijd in de racewereld misschien eerder tot een einde zal komen dan iedereen had verwacht. Er wordt al een tijdje over gespeculeerd, maar de Nederlander heeft er nu zelf ook wat over gezegd.

Verstappen vroeg met pensioen? 'Ik ben het aan het overwegen'

Verstappen heeft namelijk aangegeven dat zijn huidige contract bij Red Bull wel eens zijn laatste contract zou kunnen zijn. Hij is natuurlijk ook pas 25 jaar en heeft al heel veel bereikt. Doordat hij op zo'n jonge leeftijd al een wereldtitel op zijn naam heeft staan is het niet raar dat hij zich misschien afvraagt of hij ook wel eens wat anders wil gaan proberen. Hij geeft ook zelf aan al te kijken naar bijvoorbeeld sim racing, of langere races zoals de 24 uur van Le Mans.

De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook dat Verstappen gewoon helemaal met pensioen gaat als zijn contract bij Red Bull in 2028 afloopt. 'Ik ben het wel serieus aan het overwegen', vertelt de Nederlander, die ondanks zijn liefde voor de sport het lastig vindt om zijn leven te combineren met het hoge aantal races. 'Ik wil niet mijn beste fysieke jaren alleen maar in een F1-auto doorbrengen, 23 of 24 races in een jaar is ook gewoon te veel.'

Met alle records en prestaties die de huidige wereldkampioen heeft neergezet is het lastig voor te stellen dat hij misschien binnenkort weg is uit de Formule 1, maar de coureur zelf is er duidelijk in. 'Ik heb al veel ideeën over wat ik wil gaan doen', legt uit hij. 'Het leven is meer dan alleen Formule 1 en ik wil ook genieten daarvan.' Voor nu is het dus afwachten wat Verstappen gaat doen, maar eerst zal hij nog een aantal jaar bij Red Bull blijven en dit seizoen zal hij wederom strijden voor de wereldtitel.

Meld je nu aan voor de Telegram-push van F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws