Verstappen: 'Ik kon soms de radioknop niet eens indrukken' Formule 1
Formule 1

Verstappen: 'Ik kon soms de radioknop niet eens indrukken'

Verstappen: 'Ik kon soms de radioknop niet eens indrukken'

Max Verstappen had veel geluk door de regenval in de slotfase van de Grand Prix van Rusland, zonder een strategische call van hemzelf en van Red Bull Racing was een P2-finish nooit gelukt, zo laat hij weten in de FIA-persconferentie na afloop van de race. De Nederlander zat in de race vast tussen de coureurs van het middenveld, maar eindigde toch op het podium na een chaotisch einde op het Sochi Autodrom.

In de laatste rondes van de race begon het onverwachts te regenen, veel coureurs twijfelden tussen droog- en natweerbanden, ook bij Verstappen. 'Als je op droogweerbanden rijdt en het begint ineens te regenen, dan is het vooral het rijdersgevoel wat de doorslag maakt', legt de Red Bull-rijder uit. 'Dus het team bleef aan mij vragen wat ik wilde, terwijl ik soms niet eens de radioknop in kon drukken omdat ik bezig was met de auto op het asfalt te houden.'

'Een ronde voor mijn pitstop dacht ik nog dat ik door moest rijden, maar toen we de call maakten om naar binnen te gaan werd duidelijk dat het te lastig was om de auto op het circuit te houden. Ik zei 'we moeten naar binnen', maar ik wist het niet zeker.' Red Bull hakte uiteindelijk de knoop door om een pitstop te maken voor een setje intermediates. 'En dat was de juiste keuze', zegt een opgeluchte Verstappen.

'Op een gegeven moment kon ik niet meer aanvallen'

Aan het begin van de race kon Verstappen nog aardig naar voren komen nadat hij startte vanaf de laatste positie op de startgrid, maar op een gegeven moment kwam de Limburger vast te zitten in het verkeer van het middenveld. 'Het was heel lastig met de banden. Ik had veel last van bandendegradatie, dus ik verloor veel grip waarna ik niet echt meer kon aanvallen. Toch bleven we kalm en gefocust, ik probeerde iedereen te volgen.'

Toen er onverwachts een regenbui ontstond boven het Sochi-circuit zag Verstappen een juiste keuze van hemzelf en van Red Bull. 'Eén rondje eerder en de intermediates waren eraan gegaan omdat het nog te droog was, maar om uiteindelijk vanaf de zevende plaats naar de tweede plaats te rijden, was een geweldige uitkomst.' Titelrivaal Lewis Hamilton won de race in Sochi, waardoor de Brit weer bovenaan staat in het wereldkampioenschap der coureurs met een marge van twee punten op Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws