Verstappen laat absoluut niets los over situatie Horner: 'Ik kan maar beter mijn mond houden' Formule 1
Formule 1

Verstappen laat absoluut niets los over situatie Horner: 'Ik kan maar beter mijn mond houden'

Verstappen laat absoluut niets los over situatie Horner: 'Ik kan maar beter mijn mond houden'

De wereld der Formule 1 is momenteel in rep en roer door het lopende onderzoek omtrent het mogelijke grensoverschrijdende gedrag van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, maar Max Verstappen houdt wijselijk zijn mond over de situatie. De Nederlandse coureur van Red Bull gaf eerder al aan dat het lopende onderzoek geen invloed heeft op hem en benadrukte verder dat hij niet in kan gaan op details, al benadrukte hij wel dat Horner een belangrijk persoon is binnen het team.

Het seizoen van 2024 is nog niet eens begonnen, maar de spanning lijkt al in rap tempo te stijgen. Het onderzoek van de Red Bull-teambaas zou namelijk zo goed als afgerond zijn, en de uitslag én uitkomst zou nog voor de aanvang van de Grand Prix van Bahrein bekend worden gemaakt. Verstappen kon tijdens de persconferentie dan ook rekenen op een heus vragenvuur, al was de Nederlander daar lang niet zo enthousiast over. De altijd nuchtere Verstappen sprak eerder al uit dat het proces geen invloed heeft op hem als individu, maar volgens de Nederlander werkt dat voor het team toch net iets anders.

Verstappen hoopt op goede afloop maar laat verder niets los

Verstappen kreeg tijdens de persconferentie van alle kanten vragen over het onderzoek naar Horner, maar hij ging uiteindelijk verstandig om met de ophef. ‘De Formule 1 is en blijft een teamsport,’ benadrukte hij. ‘Alles draait hier om nauwe samenwerking tussen mensen binnen het team, en daarom is het juist zo belangrijk dat we allemaal op één lijn zitten en dat we zo snel mogelijk de nodige antwoorden krijgen. Verder kan ik er echter weinig over zeggen, en ik ga ook niet op de details in.’ Volgens de Nederlander is het namelijk heel simpel: ‘Het zijn mijn zaken niet, dus moeten we het onderzoek afwachten en dan zien we vanzelf wat daaruit voortkomt.’

Toch heeft Verstappen wel het beste voor met zijn Britse teambaas en het team. ‘Christian is gewoon erg belangrijk voor ons, want anders had hij niet zo lang in deze functie gezeten. Als hij een paar races mist is er nog niet zoveel aan de hand, want het team doet het gewoon uitzonderlijk goed en iedereen weet wat hen te doen staat. Maar dat wordt allemaal anders als het langer duurt.’ Een schip kan namelijk niet zonder kapitein, en dat geldt voor een Formule 1-team ook. ‘Als één van de leiders vertrekt heeft dat logischerwijs grote gevolgen, maar daar denken we nu nog niet over na.' Tot die tijd kan ook Verstappen niets anders doen dan afwachten. ‘Ik vertrouw erop dat alles op de juiste manier wordt afgehandeld, en ik blijf geduldig afwachten. Ik kan maar beter mijn mond houden, want dingen hardop zeggen is niet altijd verstandig. Dat heb ik de laatste jaren wel geleerd.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws