F1 Live 16:00u | Horner onderweg naar Bahrein, met tussenstop in Oostenrijk, beslissing over toekomst vanavond verwacht Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Horner onderweg naar Bahrein, met tussenstop in Oostenrijk, beslissing over toekomst vanavond verwacht

F1 Live 16:00u | Horner onderweg naar Bahrein, met tussenstop in Oostenrijk, beslissing over toekomst vanavond verwacht

De seizoensopener in Bahrein komt steeds dichterbij, maar de Formule 1-wereld blijft toch voornamelijk in de ban van het onderzoek naar Christian Horner. De teambaas van Red Bull Racing wordt beticht van grensoverschrijdend gedrag en moet vrezen voor zijn job. Het onderzoek zou afgerond zijn en een beslissing omtrent zijn toekomst bij de Oostenrijkse renstal wordt vandaag verwacht. F1Maximaal houdt u op de hoogte.

Een paar weken geleden werd bekend dat Horner zich mogelijk schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag jegens een vrouwelijke collega. Red Bull is daarop een onafhankelijk onderzoek gestart dat inmiddels afgerond zou zijn. Het rapport is overgedragen aan Red Bull Oostenrijk, de instantie die zal beslissen over het lot van de succesvolle teambaas. Een officieel besluit omtrent de toekomst van Horner laat vooralsnog op zich wachten.

In afwachting van een extern besluit is Horner allerminst bij de pakken neer blijven zitten. De teambaas was gewoon aanwezig bij de voorstelling van de RB20 midden februari en gaf een dikke week later acte de présence op het Bahrain International Circuit waar de driedaagse wintertests plaatsvonden. Ook in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes werd Horner gespot, druk in de weer om zichzelf en zijn team voor te bereiden op het nieuwe seizoen, zijn twintigste als teambaas van de Oostenrijkse renstal.

De situatie houdt de wereld van de Formule 1 in zijn greep en leidt de aandacht haast volledig weg van het sportieve gebeuren. Onder meer Toto Wolff (Mercedes) en Zak Brown (McLaren) hebben al gepleit voor een snelle afhandeling van de zaak. Een uitspraak is aanstaande en wordt vandaag verwacht. F1Maximaal houdt u op de hoogte wat er staat te gebeuren met de teambaas van Red Bull.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

F1 Live 16:00u | Duidelijkheid over Horners toekomst wordt verwacht

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws