Hamilton velt oordeel over situatie Horner: 'Elke beschuldiging moet serieus genomen worden' Formule 1
Formule 1

Hamilton velt oordeel over situatie Horner: 'Elke beschuldiging moet serieus genomen worden'

Hamilton velt oordeel over situatie Horner: 'Elke beschuldiging moet serieus genomen worden'

De situatie omtrent het mogelijke grensoverschrijdende gedrag van Red Bull Racing-teambaas is één van de meest besproken onderwerpen binnen de Formule 1 op dit moment, en ook zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft een mening over de gang van zaken. De Brit staat al langer bekend als een coureur die zich graag uitspreekt over zaken omtrent ongelijkheid, al lijkt hij nu vooral benieuwd te zijn naar de gekozen aanpak van Red Bull en de Formule 1.

Horner kwam begin 2024 onder vuur te liggen toen ineens naar buiten kwam dat hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het is nog niet bekend waar het precies om ging en alle andere conclusies staan allemaal nog op losse schroeven, maar Red Bull is een onafhankelijk onderzoek gestart om uitsluitsel te bieden over de situatie. Richting de Grand Prix van Bahrein begint het erop te lijken dat het onderzoek is afgerond en dat antwoorden snel zullen volgen, maar tot die tijd leek Hamilton vooral benieuwd over de aanpak die alle betrokken partijen hanteren.

Hamilton vooral benieuwd naar plan van aanpak na situatie Horner

Tijdens de persconferentie in Bahrein sprak Max Verstappen al uit dat de situatie verder geen grote invloed heeft op hem als persoon terwijl Lando Norris en Fernando Alonso ervoor kozen wijselijk hun mond te houden over de situatie. Hamilton koos er echter voor wél iets te zeggen over de situatie, en de Brit sprak zich duidelijk uit over de gang van zaken. 'Het is een lastige zaak om ons over uit te spreken, maar ik denk dat we als sport de verantwoordelijkheid hebben om er altijd voor te zorgen dat mensen zich veilig en inclusief voelen. Elke beschuldiging moet daarom serieus genomen worden en zorgvuldig onderzocht worden.'

Het onderzoek naar Horner is nog in volle gang, al wordt er voor aanvang van de Grand Prix van Bahrein wel antwoord verwacht op de vraag of hij dit seizoen nog als teambaas van Red Bull zal verschijnen. Hamilton durfde daar echter nog niets over los te laten. 'We weten natuurlijk nog niet wat er precies gaande is, maar het moet wel snel duidelijk worden. Anders blijft het een schaduw over de sport werpen. Het zal in ieder geval wel interessant worden om te zien hoe we hiermee omgaan en wat er uit het onderzoek komt.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws