Horner niet schuldig bevonden van grensoverschrijdend gedrag Formule 1
Formule 1

Horner niet schuldig bevonden van grensoverschrijdend gedrag

Horner niet schuldig bevonden van grensoverschrijdend gedrag

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zich niet schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, zo luidt de uitspraak betreffende de zaak van de Britse teambaas. Horner komt laat op woensdagmiddag aan in Bahrein en zal zijn taken als teambaas blijven uitvoeren.

De Telegraaf wist op 5 februari te melden dat Red Bull, het energiedrankjesmerk, een onafhankelijk onderzoek was gestart naar de teambaas vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Horner had volgens de correspondent van het dagblad seksueel getinte appjes naar een vrouwelijke medewerker gestuurd. Niet veel later kwam de Nederlandse krant met een artikel dat beweerde dat ze inzage hebben gehad in het dossier. Ook The Associated Press wist te melden dat er meer dan honderd bewijsstukken zouden zijn. Ford, dat vanaf 2026 met Red Bull in zee zal gaan, voerde de druk op en eiste ook opheldering.

De FIA en de Formule 1 zelf deden dit eerder ook. Na heel wat gespeculeer was Horner uiteindelijk gewoon aanwezig bij de presentatie van de RB20 in Milton Keynes, en ook was hij aanwezig bij de testdagen in Bahrein voorafgaand aan het seizoen. De Brit bleef aangeven dat er niets aan de hand was, wat uiteindelijk dus klopte. Op de vooravond van de Grand Prix van Bahrein is uiteindelijk bekend geworden dat Horner niet schuldig is bevonden, en de teambaas van Red Bull zal blijven.

Statement Red Bull laat weinig los wegens privacy 

Na een langdurig onderzoek volgde, vlak voor aanvang van de Grand Prix van Bahrein, een statement van Red Bull zelf. Volgens het bedrijf heeft het onafhankelijke onderzoek, wat in het teken stond van eerlijkheid en onpartijdigheid, geconcludeerd dat Horner niet schuldig is bevonden aan grensoverschrijdend gedrag. De inhoud van het onderzoek kan echter niet gepubliceerd worden in verband met de privacy van de betrokken partijen, maar Horner kan dus opgelucht ademhalen. Er staat echter wel één belangrijk feit in het statement, want er zou dus nog een mogelijkheid zijn voor de tegenpartij om in hoger beroep te gaan en daarmee dus tegen de uitspraak in zou kunnen gaan. Vooralsnog is daar echter nog niets over bekend.

The Telegraph weet inmiddels wel te melden dat Horner op donderdag aan zal komen in Bahrein en dus de eerste trainingen zoals vanouds bij zal kunnen wonen. Tijdens het speculeren over de uitspraak voorafgaand aan het statement van Red Bull werd het vliegtuig van de Brit nauwlettend in de gaten gehouden, maar het is dus officieel: Horner is er gewoon bij tijdens de eerste race van het seizoen.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws