Verstappen na knotsgekke kwalificatie: 'Dat is wat Interlagos zo speciaal maakt' Formule 1
Formule 1

Verstappen na knotsgekke kwalificatie: 'Dat is wat Interlagos zo speciaal maakt'

Verstappen na knotsgekke kwalificatie: 'Dat is wat Interlagos zo speciaal maakt'

Na een bizarre kwalificatie met Kevin Magnussen als verrassende winnaar, moest Max Verstappen genoegen nemen met de tweede plaats. De Nederlander kwam net niet ver genoeg naar voren naar buiten in de laatste sessie van de kwalificatie en kende bovendien een moment, waardoor poleposition aan hem voorbij ging. Desondanks ziet hij er de charme van in, en ziet hij goede kansen voor de rest van het weekend.

Na afloop vertelde Verstappen dat Red Bull wist dat het maar één ronde de kans zou krijgen om de poleposition te grijpen. 'We wisten dat het om die ene ronde zou gaan omdat er kans was op regen en ik denk dat ik de vierde of vijfde auto was en dat ik in bocht 8 blokkeerde', zo stipt hij aan waar het fout ging in zijn ronde. 'Dat kostte me vandaag de pole, maar vergeleken met de tegenstanders ziet het er goed uit voor morgen.'

De wereldkampioen had er al rekening mee gehouden dat er gekke dingen konden gebeuren met de weersomstandigheden die zich voordeden op Interlagos. 'In deze omstandigheden kan alles gebeuren. Het was moeilijk, maar je moet ook de grens vinden tot hoe ver je kunt gaan en je wilt geen grote fouten maken en eventueel uitvallen. We bleven kalm in Q1 en Q2, daarna was Q3 een beetje meer een loterij, maar toch nog steeds op de eerste rij.'

Vraagtekens bij Verstappen

Hoe het er op de zaterdag voor zal staan voor zijn team, durft Verstappen niet te zeggen. Ook het weer is dan wederom een groot vraagteken, en dus weet hij niet wat er gaat gebeuren tijdens de sprintrace. 'We zullen zien hoe competitief we morgen in de race zullen zijn, maar ook van het weer hebben we geen idee wat er gaat gebeuren, maar dat is wat Interlagos speciaal maakt', zo waardeert hij de charme van de locatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws