Magnussen looft team na schitterende pole: 'Ze gaven me de perfecte baan' Formule 1
Formule 1

Magnussen looft team na schitterende pole: 'Ze gaven me de perfecte baan'

Magnussen looft team na schitterende pole: 'Ze gaven me de perfecte baan'

Kevin Magnussen haalde een fantastische pole tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Brazilië. Hiermee behaalde Haas een eerste poleposition, waardoor Magnussen straalde voor de microfoon van Sky Sports na afloop van de kwalificatie. Hij looft zijn team voor het maken van de juiste strategische keuzes in de wisselvallige weersomstandigheden. Een pole betekent heel veel voor Haas, en Magnussen heeft de jacht op de overwinning van de sprintrace al geopend.

De ontknoping van de kwalificatie zorgde voor en scenario waar niemand aan het begin van de vrijdag op had gerekend. Haas stond er perfect voor in Q3, met Magnussen op poleposition en de rode vlag die George Russell veroorzaakte. Er was nog wat tijd over, de sessie werd dan ook hervat, maar niemand waagde het om nog een poging te doen voor een snelle ronde. Dit leverde Haas een eerste poleposition op. 'Ik kon het niet geloven eigenlijk', trapte de Deen af. 'Wat een werk van het team. Ze gaven me de perfecte baan en de juist banden. De auto was sterk, we hadden de potentie voor Q3, en toen hadden we pole', glundert Magnussen.

Terwijl de baan aan het opdrogen was, was het nooit echt droog geweest. Het miezerde door, waardoor het moeilijk was om te bepalen met welke banden de coureurs de baan op moesten. 'Het team stuurde bij naar buiten op het juiste moment met de juiste banden', vertelt de Haas-coureur. 'Dat is het belangrijkste van vandaag. Ik kwam deze sport in als een arrogant joch en sindsdien leerde ik veel. Het laat zien hoe moeilijk deze sport is, en nu sta ik op pole.' Voor de overwinning van de sprintrace moet Magnussen 24 rondes aan kop kunnen overleven. Hij heeft immers Max Verstappen vlak achter zich. 'Natuurlijk ga ik voor de overwinning, ik ben een racecoureur', stelt Magnussen.

Magnussen: 'Ik heb echt geen idee hoe ik deze pole heb gepakt'

Haas zag er gedurende de kwalificatie al sterk uit. Magnussen reed goede rondetijden en wist zichzelf elke keer ronde de top vijf neer ze zetten. 'In Q1 en Q2 zagen we er goed uit', vertelde Magnussen bij Viaplay. 'Het team heeft gewoon geweldig werk geleverd om mij in Q3 als eerste naar buiten te sturen. Ik had toen absoluut de beste baan beschikbaar', legt de Deen uit. 'Ik heb echt geen idee hoe ik deze pole heb gepakt. Ik zie mijn naam staan, dat ik pole sta, en ik geniet van het moment', aldus de polesitter voor de sprintrace van Brazilië, die op de zaterdag verreden zal worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws