Leclerc teleurgesteld na intermediate-blunder in kwalificatie: 'Die verwachte regen kwam niet' Formule 1
Formule 1

Leclerc teleurgesteld na intermediate-blunder in kwalificatie: 'Die verwachte regen kwam niet'

Leclerc teleurgesteld na intermediate-blunder in kwalificatie: 'Die verwachte regen kwam niet'

Charles Leclerc is behoorlijk teleurgesteld met zijn kwalificatieresultaat. Ferrari besloot hem bij de aanvang van de laatste kwalificatiesessie op de intermediate band te zetten, ze verwachtten namelijk regen. Dan zou Leclerc een voordeel hebben, maar die verwachte regen kwam niet. De Ferrari-rijder moest opnieuw binnenkomen. Wederom sloeg Ferrari qua bandenkeuze de plank mis. Hierdoor start Leclerc de sprintrace van Brazilië vanuit de tiende positie.

De Scuderia verwachtte dat het heviger zou gaan regen bij de start van Q3, waardoor ze de Monegask op de groene band naar buiten lieten gaan. Al gauw bleek dat die regen die ze hadden verwacht niet kwam, waardoor Leclerc niks aan zijn banden had. Na wat onduidelijke kwalificatie vanuit de pitmuur kwam Leclerc weer binnen voor slicks, maar hij kon direct ook binnen blijven vanwege de rode vlag. 'Die verwachte regen kwam niet', stelt Leclerc na afloop bij Viaplay. 'Ik ben ontzettend teleurgesteld en we moeten het bespreken hoe we het beter hadden kunnen doen in deze omstandigheden', vertelt de 25-jarige.

Het was duidelijk dat de Ferrari-coureur flauw was na de kwalificatie. Hij was dan ook de enige rijder die op de intermediate band werd gezet, toen wist hij al wel hoe laat het was. 'We hadden de snelheid, maar goed, dat zal wel', zucht de Monegask. 'We moeten nu alles goed doen dit weekend.' Vanuit de tiende positie kan Leclerc nog wat plekken goed maken om in de punten terecht te komen bij de sprintrace van de zaterdag. Een betere startpositie had hem dat wat makkelijker kunnen maken. 'Ik accepteerde de keuze voor de inters en wachtte op regen, die kwam niet.'

Leclerc: 'We hebben de auto nog om het te doen'

De prestaties van Ferrari tijdens de vrije training op de vrijdag viel echter niet tegen. Zoals verwacht kon het team ongeveer aan de tijden van het Red Bull Racing-duo komen, Mercedes bood niet heel veel competitie. Dat bewijst dat de F1-75 wel goed kan doen in de race. De kwalificatie bepaald immers niet het gehele weekend. 'We hebben de auto nog om het te doen', stelt Leclerc bij Sky Sports. Teamgenoot Carlos Sainz wist nog wel een goede ronde neer te zetten, hij zal de sprintrace starten vanuit de vijfde positie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws