Verstappen een hindernis voor Norris' eerste zege: 'Hopelijk krijgen we meer gevechten' Formule 1
Formule 1

Verstappen een hindernis voor Norris' eerste zege: 'Hopelijk krijgen we meer gevechten'

Verstappen een hindernis voor Norris' eerste zege: 'Hopelijk krijgen we meer gevechten'

Lando Norris is zeer tevreden met zijn 'bijna perfecte' weekend in Brazilië, maar hij zit er nog wel over in dat Max Verstappen nog ver voor het McLaren-team rijdt. De jonge Brit heeft in Brazilië alles gegeven wat hij kon, maar kon nog steeds niet op tegen de drievoudig wereldkampioen. Toch kon Norris enigszins de strijd aangaan met de Nederlander.

De McLaren-coureur veroverde in Brazilië de poleposition tijdens de Sprint Shootout en eindigde als tweede in de sprintrace. Op zondag tijdens de hoofdrace begon hij als zesde, maar wist de Brit zich bij de start naar de tweede plek te werken. Uiteindelijk moest Norris ook op zondag weer genoegen nemen met een tweede plek. Beide dagen kwam de coureur dicht bij een overwinning, maar iemand stond in de weg: Verstappen.

Een weekend om niet te vergeten

'Dit was bijna een perfect weekend, want alles zat heel dicht bij elkaar. Het was net niet goed genoeg, maar dichterbij kan je haast niet komen', vertelt de jonge Brit tegen F1TV. 'Ik had een uitstekende start', voegt hij eraan toe. Na de start vond er achterin het veld een groot ongeluk plaats, waardoor de race werd stilgelegd en het hele veld opnieuw moest starten. Bij deze herstart stond Norris achter Verstappen. 'Ik dacht: oh, we kunnen hier een mooie strijd hebben met Max. Ik probeerde het bij mijn eerste kans, maar ik had er maar één en die kon ik niet waarmaken', aldus de McLaren-coureur.

Ondanks dat Norris er niet in slaagde de Nederlandse wereldkampioen in te halen, is hij niet teleurgesteld over het weekend in Brazilië. 'Het is heel positief om in de top mee te strijden en zo'n groot gat te hebben naar iedereen achter ons', legt hij uit. 'De prestaties waren het hele weekend al goed. Er was gewoon niet genoeg om te winnen - Max ligt nog steeds net iets te ver voor ons', voegt hij eraan toe.

Concurrentie voor Verstappen

Ondanks dat Verstappen opnieuw de hoogste trede van het podium in Brazilië heeft behaald, werd de Nederlander dit keer wel uitgedaagd. 'Hij heeft een goede poging gedaan', vertelt Verstappen over zijn gevecht met Norris. 'Ik ben echter niet verrast. Ik weet hoe goed Lando is, en het is leuk om hem daar te zien. Dat verdient hij ook, dat verdient McLaren ook. Hopelijk krijgen we nog veel meer gevechten', voegt de Nederlander hieraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws