Verstappen optimistisch na P2 in Bahrein: 'We kunnen het gevecht aangaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen optimistisch na P2 in Bahrein: 'We kunnen het gevecht aangaan'

Verstappen optimistisch na P2 in Bahrein: 'We kunnen het gevecht aangaan'

Hoewel Max Verstappen de Grand Prix van Bahrein nét niet kon winnen na een bloedstollend gevecht met Lewis Hamilton, is hij optimistisch over het huidige seizoen der Formule 1. De Red Bull Racing-rijder kon een kleine glimlach niet onderdrukken toen hij verklaarde dat de Oostenrijkse renstal het gevecht met Mercedes aan kan gaan.

In de laatste rondes van de Grand Prix kon Verstappen even voor Hamilton komen na een zenuwslopende inhaalactie, maar doordat hij buiten de track limits kwam, moest hij P1 weer teruggeven aan de Mercedes-coureur. 'Het is heel jammer, maar we moeten het positief bekijken: we kunnen het gevecht aangaan met ze', zegt hij na afloop van de race bij Sky Sports.

'Het is heel goed om het jaar zo te beginnen', vervolgt de Nederlander. In de race werd duidelijk dat hij en Hamilton ontzettend gewaagd zijn aan elkaar en Red Bull de competitie aan kan gaan om de dominantie van Mercedes te doorbreken. Met 18 WK-punten op zak beleeft Verstappen dus een prima seizoensstart.

Problemen RB16B volgens Verstappen nog onduidelijk

Tijdens de race klaagde Verstappen meermaals over problemen aan de RB16B. Vooral bij het uitkomen van de tragere bochten bleek de bolide niet altijd even stabiel te zijn. 'Ik weet niet zo goed wat daar gebeurde, het probleem is in ieder geval nog niet helemaal opgelost', verklaart hij. 'Maar we konden de race uitrijden en goede punten scoren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws