Hamilton na de winst: 'We zullen alles uit de kast moeten trekken dit jaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton na de winst: 'We zullen alles uit de kast moeten trekken dit jaar'

Hamilton na de winst: 'We zullen alles uit de kast moeten trekken dit jaar'

Lewis Hamilton vertelt na afloop van de race dat hij voornamelijk blij is dat Red Bull en Verstappen nu eindelijk dichtbij zitten. De Mercedes-coureur wist de Grand Prix van Bahrein te winnen. Na een rondenlang durend gevecht met Max Verstappen wist de Brit uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

'Allereerst, het is goed om de fans weer te zien en iedereen afstand te zien houden en echt te doen aan social distancing', opent Hamilton zijn interview met Jenson Button. 'Wat een moeilijke race was dat. We wisten dat het moeilijk zou worden en gingen eerder naar binnen. Vanaf dat moment wist ik dat het lastig zou worden, maar we moesten Max coveren. Anders konden zij met een 'undercut' langs ons.'

Hamilton had vooral lovende woorden over voor Red Bull Racing, dat het hele weekend de beste leek te zijn op het circuit. 'Zij hadden het hele weekend lang een topprestatie geleverd. Daarom is deze winst extra mooi. Het was op het laatst moeilijk om de balans te vinden om niet te veel te pushen en de auto over de streep te krijgen. Verstappen zat heel dichtbij, ik heb hem maar net buiten de deur weten te houden', gaat Hamilton verder.

'We zullen alles uit de kast moeten halen om weer wereldkampioen te worden, maar ik hou van de uitdaging en ik hou van wat ik doe op het moment. We zullen blijven pushen om Red bull zo veel mogelijk onder druk te zetten. Vandaag is in ieder geval een goed begin voor ons. In eerste instantie dachten we twee weken geleden dat we zeven á acht tienden achter ze zaten. Het is mooi dat we wat hebben kunnen inhalen de afgelopen weken', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws