Verstappen over Brazilië: 'Ze zijn hier race-gek, en ik ook' Formule 1
Formule 1

Verstappen over Brazilië: 'Ze zijn hier race-gek, en ik ook'

Verstappen over Brazilië: 'Ze zijn hier race-gek, en ik ook'

Sinds zijn welbekende save en bijzondere inhaalacties tijdens de editie van 2016 is Max Verstappen immens populair onder de Braziliaanse bevolking. Ook tijdens aankomend weekend zal de WK-leider flink wat steun kunnen verwachten van de tribunes op Interlagos. Door zijn successen en familieband is zijn populariteit in het land immers nog groter geworden.

De Nederlander kan een aardig track record overleggen in het Zuid-Amerikaanse land. De vorige editie werd gewonnen en in 2018 was hij ook op weg naar een onbedreigde overwinning tot contact met achterblijver Esteban Ocon hem de zege kostte. Daarnaast heeft hij hier in zijn eerste jaar als Red Bull-coureur veel indruk gemaakt door in de regen een geweldige inhaalrace te rijden met een derde plaats als gevolg.

De Brazilianen vergeleken Verstappen daarna met hun grote held Ayrton Senna, een legende van de autosport. De 24-jarige Limburger houdt er zelf niet van om die vergelijking te trekken, al vind hij het wel een eer. Brazilië ligt hem nu niet alleen meer aan het hart vanwege het racen, ook op persoonlijk vlak speelt het land een rol van betekenis. Vriendin Kelly is namelijk de dochter van oud F1-coureur en Braziliaan Nelson Piquet.

'Een heel lieve man'

Met zo'n druk schema als dat van de Red Bull-coureur is het moeilijk om tijd te vinden om je schoonfamilie te ontmoeten. Nu Verstappen toch in Brazilië was heeft hij dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Nelson Piquet in levende lijve op te zoeken. 'Een heel lieve man. Fijn om zo’n schoonvader te hebben. Ik had hem al wel op Facetime gesproken, maar nu zagen we elkaar voor het eerst in levende lijve', zo vertelt hij aan De Telegraaf.

'Het is natuurlijk erg leuk om met hem over Formule 1 te praten, maar we hebben het over van alles en nog wat gehad', aldus de huidige leider van het wereldkampioenschap F1. Tijdens zijn bezoek heeft hij ook een rondleiding gehad in de garage van het voormalig race-icoon. 'Geweldig om te zien, met zoveel verschillende auto’s. Zo’n garage zou ik in de toekomst ook wel willen hebben. Dat is toch een beetje een jongensdroom.'

Verstappen en Brazilië race-gek

Dat Verstappen immens populair is in Brazilië is ook hem niet ontgaan. Hij beseft dan ook dat veel mensen speciaal voor hem naar het circuit zullen komen. 'Dat ik om het kampioenschap meevecht, helpt natuurlijk. Daarnaast heb ik hier over het algemeen dus goede resultaten neergezet. Ik vind het ook altijd leuk om hier te zijn en vind het circuit mooi. Ze zijn hier echt race-gek. En ik ook, dus dat komt mooi overeen.'

De leider is dan ook voornemens om zoveel mogelijk punten te scoren op Interlagos, zoals dat altijd zijn doel is. Het gat met Lewis Hamilton is momenteel 19 punten en met nog vier races te gaan is de uitgangspositie goed, maar kan het nog altijd beide kanten op vallen en dus telt elk punt. 'Ik probeer altijd zoveel mogelijk punten te scoren. Je weet nooit wat er gebeurt. Wie weet maakt één puntje uiteindelijk het verschil.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws