Verstappen verdedigt Bottas: 'Inhouden het enige wat hij kon doen' Formule 1
Formule 1

Verstappen verdedigt Bottas: 'Inhouden het enige wat hij kon doen'

Verstappen verdedigt Bottas: 'Inhouden het enige wat hij kon doen'

Max Verstappen denkt dat Valtteri Bottas geen andere keuze had in Mexico dan inhouden in de eerste bocht. Na afloop van de Grand Prix werd de Fin openlijk bekritiseerd door Lewis Hamilton en Toto Wolff, die vonden dat hij het Verstappen lastiger had mogen maken. Volgens de Nederlander zelf was er niets dat Bottas beter had kunnen doen in die eerste bocht.

'Lewis zat aan de binnenkant, dus ik denk niet dat Bottas meer had kunnen doen dan hij deed. Hij wil geen touché met Hamilton riskeren, dus het is dan normaal dat de man in het midden inhoudt', zo analyseert de Limburger het scenario bij Sky Sports F1. Bottas kon in bocht 1 van Autódromo Hermanos Rodríguez geen kant op en Verstappen is het dus ook beslist niet eens met de onvrede van Mercedes na afloop van de race.

'Ik weet niet of dat terecht is', vervolgt de Red Bull Racing-coureur als hij geconfronteerd wordt met de woorden van de Mercedes-collega's van de coureur. 'Bottas is altijd een toffe gozer geweest, en een goede teamspeler. Hij had Hamilton aan de binnenkant en ik wist dat Bottas het gevecht met hem niet aan ging. Het enige logische dat Bottas kon doen in Mexico was dus inhouden', voegt hij daaraan toe.

Verstappen wil niet te hard van stapel lopen

Ook gaat Verstappen alvast in op zijn verwachtingen van het aankomende raceweekend in Brazilië. 'Ik kijk er naar uit, maar ik vind het lastig om op donderdag al te bepalen hoe we ervoor staan', stelt hij. 'We moeten eerst het circuit op en met de sprintkwalificatie houden we nou eenmaal minder tijd over (om aan de auto te werken, red).' Zo'n sprintrace-weekend heeft als gevolg dat er op de vrijdag voor parc fermé een vrije training wegvalt, waardoor de teams er vanaf moment één dus al goed bij moeten zitten.

Wel zegt Verstappen vertrouwen te hebben in de snelheid van Red Bull op Interlagos: 'Dit circuit heeft ons goed gelegen in het verleden, maar het gaat niet zo zijn als Mexico, sowieso al vanwege de hoogte waarop het circuit ligt. Dat is echter prima, zo gaat het heel het jaar al.' Wel verwacht hij dus een taaier gevecht met titelconcurrenten Hamilton en Mercedes dan dat hij ervoer in Mexico, waar hij vijftien seconden losreed van Hamilton.

Hoe het werkt binnen Red Bull

Wat zoekt Verstappen in een teamgenoot? Hij treedt hierover in gesprek met Ted Kravitz zeker niet teveel in detail. Het is met name belangrijk dat de prestaties voor Red Bull geoptimaliseerd worden: 'We moeten eerste en tweede zijn. We moeten zo veel mogelijk punten scoren, dat is het doel van het team.' Indirect zal Sergio Pérez met bijvoorbeeld een tweede plek ook nog punten wegsnoepen bij Hamilton, wat weer een voordeel oplevert voor Verstappen.

Het Formule 1-weekend te Brazilië is niet vlekkeloos begonnen. Wegens vertraging van vracht konden heel veel teams op de donderdag niet al een volledige auto in elkaar schroeven in de garages. Verstappen zegt zich geen zorgen te maken over de vertraging, die bij veel teams optrad: 'In principe zal alles geregeld moeten worden, dus dat komt wel goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws