Verstappen over format sprintweekend: 'Dan word je dus minder hard gestraft' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over format sprintweekend: 'Dan word je dus minder hard gestraft'

Verstappen over format sprintweekend: 'Dan word je dus minder hard gestraft'

Max Verstappen heeft zich in gesprek met De Telegraaf uitgelaten over het sprintformat. Hij ziet een aantal regels die verbeterd kunnen worden. Hoewel hij het eens is met de voorgestelde regelgeving voor komend seizoen, denkt de Red Bull-coureur dat het format met een aantal andere wijzigingen nog beter en eerlijker gemaakt kan worden.

Verstappen heeft een aantal verbeteringen die hij voor het volgend seizoen graag doorgevoerd zou zien worden voor het format, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. 'De huidige regel dat je na de eerste training op vrijdag het hele weekeinde met dezelfde afstelling moet rijden, vind ik te risicovol. Ik ben van mening dat je de auto nog wel moet kunnen veranderen als je er niet helemaal blij mee bent.'

'Daarnaast vind ik het gek dat je bij een nieuwe motor de sprintrace wel vooraan mag starten, waardoor je nog punten kan pakken, en pas daarna achteruitgaat op de grid. Terwijl zo’n nieuwe motor je ook altijd een boost geeft wat performance betreft. Dan word je dus minder hard gestraft.' Mogelijk gaat concurrent Hamilton profiteren van deze huidige regelgeving, wanneer Mercedes daadwerkelijk besluiten om de motor te vervangen.

Huidige seizoen

Dit seizoen wordt er getest met de sprintraces en na eerder op Silverstone en in Monza dit format te hebben gebruikt is Interlagos de laatste van dit seizoen. Sportief directeur Ross Brawn heeft al aangegeven dat er volgend seizoen zes sprintweekenden worden gehouden en dat er daarna een aantal regelwijzigingen voor dit format op de planning staan. Zo gaat de pole position voor de statistieken naar de man in de kwalificatie voor de sprintrace en zijn er wellicht meer punten te verdienen in de sprint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws