Verstappen over WK-punt snelste ronde: 'Kan tegen je gaan werken' Formule 1
Formule 1

Verstappen over WK-punt snelste ronde: 'Kan tegen je gaan werken'

Verstappen over WK-punt snelste ronde: 'Kan tegen je gaan werken'

Max Verstappen is nog niet laaiend enthousiast over het extra WK-punt dat vanaf de Grand Prix van Australië te verdienen is voor de coureur die de snelste ronde weet neer te zetten. De Nederlander denkt dat het wel eens in zijn nadeel kan gaan werken, als hij straks daadwerkelijk rijdt om het kampioenschap.

'Het kan tegen je gaan werken als je aan het vechten bent voor de wereldtitel', vertelde Verstappen bij de FIA-persconferentie donderdag. 'Het kan ook interessant worden, omdat je het samen met je team moet gaan doen.'

'Verwacht weinig veranderingen'

Lewis Hamilton, regerend en vijfvoudig wereldkampioen, noemt de regelwijziging 'interessant'. 'Het zijn 21 extra punten die er te verdelen zijn, dus ik ben benieuwd hoe het gaat.' Sebastian Vettel is minder enthousiast. 'Ik verwacht weinig veranderingen. We gaan na de eerste paar races zien hoe het zich ontvouwt.'

Robert Kubica, coureur van achterhoede-team Williams, houdt zich weinig bezig met de nieuwe regel. 'Het heeft voor ons op dit moment weinig invloed. Het kan een domino-effect gaan veroorzaken, als auto's de snelste rondes van elkaar willen afpakken.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws