Verstappen: 'Reactie Mercedes in Silverstone toont hoe ze écht in elkaar steken' Formule 1
Formule 1

Verstappen: 'Reactie Mercedes in Silverstone toont hoe ze écht in elkaar steken'

Verstappen: 'Reactie Mercedes in Silverstone toont hoe ze écht in elkaar steken'

Max Verstappens mening over hoe Mercedes de overwinning vierde, blijft ook na een telefoongesprek met Lewis Hamilton onveranderd. De manier waarop de Duitse titelconcurrenten champagne spoten terwijl hijzelf in het ziekenhuis lag, schoot totaal het verkeerde keelgat in. Na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft de wereld de ware aard gezien van de werknemers van het team van Toto Wolff.

'Ik bedoelde met respectloos dat een van de coureurs in het ziekenhuis ligt, terwijl de ander een vlag zwaait en doet alsof er niets aan de hand is, en je de tegenstander de muur in duwt met 51 g', aldus Verstappen, die een toelichting geeft op waarom hij na de wedstrijd zijn titelrivalen openlijk bekritiseerde. Hij noemde het gedrag naast respectloos ook onsportief. Een team zou volgens hem niet zo moeten willen winnen.

Ook Mercedes schuldig aan uitbundig vieren

Het uitbundige vieren werd niet alleen gedaan door titelconcurrent Hamilton. Het gehele Mercedes-team was lachend voor de camera's te zien, terwijl Verstappen niet helemaal op een zuivere manier uitviel op Silverstone. 'De hele reactie van het team vond ik niet door de beugel kunnen. Zo vier je een overwinning niet, al helemaal als je hem zo verkregen hebt.' Nog steeds kan Verstappen het gedrag van Mercedes niet waarderen.

'Dat vond ik bijzonder respectloos en op een bepaalde manier toont dat aan hoe zij écht in elkaar steken. Onder druk komen dit soort eigenschappen naar voren', concludeert hij. Dat we een dergelijke stijlloze actie van Mercedes nog niet gezien hebben komt volgens Verstappen omdat Mercedes al jaren niet serieus meer uitgedaagd wordt. Zodoende is de ontlading ook stukken groter wanneer het gat in de titelstrijd weer gedicht wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws