Hamilton laat details los over telefoongesprek met Verstappen na Silverstone Formule 1
Formule 1

Hamilton laat details los over telefoongesprek met Verstappen na Silverstone

Hamilton laat details los over telefoongesprek met Verstappen na Silverstone

Lewis Hamilton weigert woorden vuil te maken aan het incident tussen hemzelf en Max Verstappen in Groot-Brittannië. Tijdens de persconferentie in Hongarije ging het als vanzelfsprekend weer over de controversiële touché tussen hemzelf en de Nederlander, maar Hamilton geeft aan zich de afgelopen weken vooral op andere zaken gericht te hebben. Hij verwacht een sterk Red Bull op de Hungaroring.

'Ik denk dat alles over het weekend in Silverstone is gezegd', zo reageert de zevenvoudig wereldkampioen tegenover onder meer Formule1.nl. 'Ik heb mij de afgelopen dagen vooral bezig gehouden met de lancering van Mission44', voegt hij daaraan toe. Hamilton lanceerde een diversiteitsinitiatief waarin hij een bijdrage van twintig miljoen pond deed. Daar is hij dus veelal mee bezig geweest de afgelopen periode.

Uiteraard wordt er gepoogd om de Mercedes-coureur te overtuigen om wat los te laten over het incident, maar wederom kapt hij de vragen af: 'Ik weet prima hoe ik een bocht moet nemen of moet inhalen. Over mijn actie ga ik verder geen uitleg geven.' Hij laat het incident liever voor wat het is, maar wil graag nog wel wat kwijt over de manier waarop men feestvierde na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Hamilton wist niet van ziekenhuisbezoek Verstappen

Champagne spuitend vierde hij namelijk voor thuispubliek dat hij de winreeks van Red Bull Racing het nakijken had gegeven. Verstappen gaf later op Instagram aan de viering respectloos te vinden. Ook hierover is hij kort: 'Ik heb er niet veel aan toe te voegen. Ik was mij er niet van bewust dat hij in het ziekenhuis lag. Geen enkele coureur wil een collega in gevaar brengen.'

'Onze focus ligt op het weekend. Ik heb Max gebeld, gevraagd hoe het met hem ging en gezegd dat het respect nog steeds wederzijds is. Verder heb ik er niets aan toe te voegen', benadrukt de man die aankomend weekend voor zijn honderdste Grand Prix-overwinning strijdt. Hij laat over het telefoongesprek dat plaatsvond dus iets meer kwijt dan zijn Nederlandse tegenpool. 'Ik denk niet dat we ons respectloos hebben gedragen. Ik was simpelweg niet op de hoogte', concludeert hij over het onderwerp.

De rangorde in Hongarije

Tenslotte gaat het ook nog even over het Grand Prix-weekend dat op de agenda staat. 'Ik denk dat Red Bull nog steeds de dominante partij zal zijn, maar we kunnen het ze wel moeilijk maken', verwacht de Engelsman. Het circuit dat in Hongarije aangedaan wordt, is een baan die relatief veel downforce vergt. Over het algemeen wordt verwacht dat de RB16B daarom beter uit de verf zal komen dan de W12 waar Hamilton mee rijdt.

Bookmaker geeft Verstappen meer kans in kwalificatie dan in de race

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws