Verstappen trekt zich niks aan van boegeroep: 'Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik gedaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen trekt zich niks aan van boegeroep: 'Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik gedaan'

Verstappen trekt zich niks aan van boegeroep: 'Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik gedaan'

Max Verstappen kreeg op het circuit van Monza te maken met veel boegeroep gedurende het raceweekend. Naar eigen zeggen trok de coureur van Red Bull Racing zich hier niks van aan en heeft hij zich vooral gefocust op de taak die hij moest voltooien. Voor het eerst in zijn carrière finishte Verstappen op het podium tijdens de Grand Prix van Italië. Bovendien wist hij de race te winnen, waardoor hij nu al een aardige zegereeks heeft weten op te bouwen.

De tifosi hadden natuurlijk gehoopt dat Charles Leclerc of Carlos Sainz als winnaar uit de bus kwam. Toen Verstappen op het hoogste podium stond, werd de coureur uitgefloten. 'De sfeer was niet echt geweldig voor mij, maar het is wat het is', begint Verstappen bij de persconferentie. 'Iedereen heeft het erover met mij, maar uiteindelijk ben ik hier om de race te winnen en dat heb ik gedaan. Sommige mensen kunnen dat niet waarderen, omdat ze heel gepassioneerd zijn voor het andere team. Het ruïneert mijn dag niet.'

Verstappen probeert dan ook te genieten van het moment. De coureur heeft nu vijf overwinningen op rij weten te boeken en zijn tweede titel komt hierdoor ook steeds dichterbij. 'Het is echt geweldig wat ik nu meemaak met het team. Er zijn allerlei verschillende uitdagingen op de verschillende circuits, maar de auto lijkt op elke baan gewoon heel goed te lopen. Daardoor zijn we nu natuurlijk heel erg tevreden.'

Verstappen verwacht geen problemen in Singapore

Toch is het niet altijd zo geweest dat de RB18 goed liep op elke baan. Vooral in Monaco had de auto van de Oostenrijkse renstal het lastig. Verstappen verwacht echter geen problemen in Singapore, waar de volgende race gehouden wordt. 'Het kwam allemaal omdat de auto gewoon te zwaar was. Daardoor ervoer ik veel onderstuur in de auto. Dat probleem hebben we opgelost, dus ik verwacht niet meer dat het terug zal komen in Singapore. Natuurlijk kunnen we wel andere problemen ervaren. Het is een hobbelige baan, dus we moeten goed werken aan de set-up', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws