Verstappen verklaart momentje tegen het einde van de Chinese race: 'Je hoort altijd vreemde geluiden' Formule 1
Formule 1

Verstappen verklaart momentje tegen het einde van de Chinese race: 'Je hoort altijd vreemde geluiden'

Verstappen verklaart momentje tegen het einde van de Chinese race: 'Je hoort altijd vreemde geluiden'

Max Verstappen blikt terug op een 'fantastisch' weekend in Shanghai. De Nederlander reed met overmacht naar de overwinning, ondanks de twee lange safety car-periodes. Red Bull Racing had goed gebruik gemaakt van de aangepaste regels rondom het sprintformat, waardoor de RB20 niet te stoppen was. Er was nog wel een klein paniekmomentje tegen het einde van de race, maar Verstappen had daar een goede reden voor.

Verstappen pakte op het Shanghai International Circuit bijna alles wat hij kon pakken in zijn RB20, behalve de polepositie voor de sprintrace tijdens de kletsnatte sprintkwalificatie, en zorgde er zo voor dat Red Bull vijftien jaar na de allereerste zege als team weer een overwinning aan haar palmares kan toevoegen.

'Het hele weekend was fantastisch', blikt een tevreden Verstappen daarom ook terug op het Chinese sprintweekend, tegenover Motorsport.com. 'We waren ongelooflijk snel en eigenlijk was de auto op elke bandencompound ook fijn om mee te rijden.' De enige verstorende factor, de twee safety car-periodes nadat Valtteri Bottas naast de baan stond met motorpech, kon ook Verstappen niet van een dominantie overwinning afhouden. 'We hebben de herstarts goed overleefd en eigenlijk stond de auto het hele weekend op rails', aldus de Nederlandse kampioen.

De tekst loopt verder onder de afbeelding.

max verstappen race china redbullracing
De RB20 'stond het hele weekend op rails', aldus Verstappen (Foto: Pirelli)

Volgens Verstappen werkten de nieuwe regels van het sprintweekend, met twee parc fermé-momenten in plaats van de gebruikelijke één, in het voordeel van zijn Oostenrijkse renstal. De set-up van de RB20 kon hierdoor verder worden verbeterd in aanloop naar de kwalificatie van zaterdag. 'Ik kon doen wat ik wilde doen en dat voelt heel goed. Het is fantastisch wat we dit weekend hebben gedaan', zei Verstappen.

Alleen tijdens het laatste deel van de race leken brokstukken nog heel even roet in het eten te kunnen gooien voor de Limburger. Verstappen meldde via de boordradio dat zijn RB20-bolide stukjes koolstof zou hebben geraakt, maar zijn ingenieur Gianpiero Lambiase liet hem gelijk weten dat alles in orde was. 'Je hoort altijd vreemde geluiden en in het verleden ben ik wel eens tegen het einde van een race uitgevallen', legt Verstappen zijn voorzichtigheid uit. 'In ieder geval lag er wat puin en daar reed ik met ongeveer 300 km/u overheen. Dus als de banden al koud en oud zijn, kun je heel snel een lekke band krijgen. Ik wilde het met het team controleren.'

Verstappen heeft zin in Miami

Verstappen kijkt verder ook alvast vooruit naar het volgende Grand Prix-weekend, de race in de Amerikaanse stad Miami. 'Normaal gesproken zou dat ook een goede race voor ons moeten zijn', blikt de Nederlander vooruit. Verstappen wist alle voorgaande edities van de race in Florida ook al op zijn naam te schrijven. 'Qua strategie is het daar meestal wat makkelijker dan hier, hoewel het circuit zelf lastig is. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Het is daar altijd een gek weekend, dus het wordt druk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws