Verstappen verklaart nieuwe werkwijze Red Bull: 'Dat hielp Mercedes ook enorm' Formule 1
Formule 1

Verstappen verklaart nieuwe werkwijze Red Bull: 'Dat hielp Mercedes ook enorm'

Verstappen verklaart nieuwe werkwijze Red Bull: 'Dat hielp Mercedes ook enorm'

Max Verstappen heeft uitleg gegeven over de nieuwe werkwijze van Red Bull Racing. De coureur van de Oostenrijkse renstal heeft eerder aangegeven dat het team nu anders te werk gaat en dat heeft vooral te maken met het budgetplafond. Momenteel werpt deze verandering wel zijn vruchten af, want Red Bull en Verstappen zijn uiterst dominant aan het seizoen begonnen. Daarmee heeft het team ook geleerd van één van de rivalen.

Met de verandering van de reglementen in 2022 kwam er ook een verandering in de werkwijze van Red Bull. Verstappen maakt het duidelijke verschil bij de Oostenrijkse renstal natuurlijk van dichtbij mee. 'Dat ligt ook een beetje aan het budgetplafond', wordt de tweevoudig wereldkampioen geciteerd door Motorsport.com. 'Als je vroeger niet helemaal top begon, kon je in de jaren zonder budgetplafond nog altijd heel sterk doorontwikkelen. Als je een ongelimiteerd budget hebt, kun je veel dingen aanpassen. Ik denk dat onze werkwijze in dat opzicht is veranderd.'

In 2021 wist Red Bull niet binnen de perken van het budgetplafond te blijven, waardoor het team dit jaar te maken heeft met een vermindering van windtunneltijd. Momenteel lijkt Red Bull daar nog geen hinder van te ondervinden, aangezien de Oostenrijkse renstal dominant uit de startblokken is geschoten. De RB18 was aan het einde van 2022 al ijzersterk en in 2023 zijn de sterke punten van de bolide alleen maar geaccentueerd. Christian Horner verwacht dat de concurrentie in de komende acht maanden het gat naar Red Bull zal verkleinen.

Red Bull leert van concurrentie

Het was voor Red Bull dan ook cruciaal om goed aan dit seizoen te beginnen. De meeste teams verwachten de regerend wereldkampioen niet meer in te kunnen halen. Één van die teams is Mercedes, een renstal waar Red Bull van heeft geleerd, volgens Verstappen. 'Wij hebben natuurlijk ook gezien hoe sterk Mercedes vaak aan het seizoen is begonnen. Dat hielp hen enorm, doordat ze al vroeg konden switchen naar het seizoen erna. Dat zijn dingen waar je continu van leert en dingen die je probeert aan te passen. Er komen natuurlijk ook steeds mensen bij, mensen met ervaring van andere teams. Dat is een proces waar je van leert', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws