Verstappen schiet uit de startblokken: 'Is wat het is als je goede winter hebt gehad als team' Formule 1
Formule 1

Verstappen schiet uit de startblokken: 'Is wat het is als je goede winter hebt gehad als team'

Verstappen schiet uit de startblokken: 'Is wat het is als je goede winter hebt gehad als team'

Allard Kalff is zeer te spreken over de seizoensstart van Max Verstappen. De analist zag hoe de Nederlander optimaal gebruik maakte van de sterke RB19 en zo elke keer het maximaal haalbare eruit wist te slepen, zoals Mercedes en Ferrari dat in voorgaande jaren deden. Wat volgens Kalff dan ook typisch Verstappen is, is dat de coureur ontevreden was na zijn tweede plaats in Jeddah. Het feit dat de tweevoudig wereldkampioen zich er niet bij neerlegde en vierde door het veld te zijn geklommen vanaf P15, maar juist zijn team op scherp zette, tekent zijn mentaliteit.

Kalff vertelt in gesprek met Motorsport.com hoe hij zag dat Red Bull Racing dit jaar sterk uit de startblokken kwam, en dat Verstappen daar optimaal gebruik van wist te maken. 'De seizoenstart van Max is er eentje zoals Mercedes die jarenlang heeft gehad, en zoals Ferrari die vorig jaar had. Door gewoon uit de startblokken te komen met een pakket dat werkt. En Max heeft dan misschien ook wel de rust om er optimaal gebruik van te maken, en dat doet hij dan ook. Hij maakt zich ook niet druk. Dit is wat het is als je gewoon een goede winter hebt gehad als team.'

Typisch Verstappen

Dat de tweevoudig wereldkampioen ook echt het optimale resultaat wil halen, blijkt wel uit zijn ontevredenheid na de tweede plaats in Grand Prix van Saoedi-Arabië, vindt de analist. 'Het niet tevreden zijn met de tweede plaats in Saoedi (is typisch Verstappen, red.). Het leuke is dat mensen dat, denk ik, toch ook weer op een verkeerde manier interpreteren. Kijk dat hij een keer tweede wordt achter Checo, dat kan gebeuren, ik denk helemaal niet dat hij daar heel erg van baalde. Waar hij wel erg van baalde, is dat hij vindt dat alles wat er dat weekend gebeurde, met de pech die hij had, dat dat niet mag gebeuren', aldus Kalff, die benadrukt dat de ontevredenheid niet kwam doordat Sergio Pérez voor hem finishte.

De commentator is het dan ook roerend eens met de houding van de Nederlander, die het maximale eist van zijn team. 'Daar heeft hij ook wel een punt, en dat vind ik dan ook wel typisch Verstappen. Dat hij zegt van, leuk dat we tweede worden en dat iedereen blij is en een feestje viert, en we gaan door, maar we hadden eigenlijk moeten winnen, want we zijn alle sessies, behalve de kwalificatie, gewoon sneller dan de rest. Dat vind ik wel typisch Verstappen en typisch een winnaar', zo is hij lovend over de mentaliteit die de Red Bull-coureur aan het daglicht stelt.

'Niet tevreden zijn als je tweede wordt', aldus Kalff, die nogmaals benadrukt dat het niets met de Mexicaanse teamgenoot te maken heeft. 'Het heeft helemaal niets met Checo te maken, maar hij vindt gewoon van, jongens, we hebben het toch niet goed gedaan. Voor Max was na die kwalificatie misschien wel het maximaal haalbare resultaat die tweede plaats die hij gehaald heeft, maar het maximale resultaat had gewoon die eerste plaats moeten zijn', ziet de Viaplay-analist dat Verstappen zijn team tot het uiterste drijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws