Update | Marko draait 180 graden en ontkent vastleggen Ricciardo Formule 1
Formule 1

Update | Marko draait 180 graden en ontkent vastleggen Ricciardo

Update | Marko draait 180 graden en ontkent vastleggen Ricciardo

Daniel Ricciardo is vanaf 2023 de nieuwe reservecoureur van Red Bull Racing. Dat bevestigt topman Helmut Marko tegenover Sky Sport Deutschland. De Australiër verlaat na dit seizoen McLaren na twee teleurstellende jaren. Volgend jaar keert de 33-jarige terug bij het team waar hij tussen 2014 en 2018 ook al voor reed.

Het hing al langer in de lucht dat Ricciardo terug zou keren bij Red Bull als reservecoureur. Marko gaf eerder aan dat ze in gesprek waren met de meervoudig Grand Prix-winnaar om hem een rol te geven binnen het Oostenrijkse team. Ook zouden er gesprekken zijn geweest met Mercedes, maar met de bevestiging van Marko dat Ricciardo terugkeert bij Red Bull, liepen die gesprekken duidelijk op niets uit.

Pérez blijft 'gewoon' bij Red Bull; Lawson ook nog reserve

Marko werd ook gevraagd naar de rol van Sergio Pérez binnen het team van Red Bull. Door de teamorder-kwestie in Brazilië en de vermoedelijk opzettelijke crash in Monaco ontstond het gerucht dat de Mexicaan volgend jaar toch niet zeker zou zijn van zijn plekje, ondanks zijn doorlopende contract tot eind 2024. Volgens Marko is daar niets van waar en zou hij ook niet weten wie Pérez moet vervangen.

Liam Lawson, die tijdens de eerste vrije training in Abu Dhabi de plek innam van Max Verstappen, blijft naast Ricciardo aan als reservecoureur van Red Bull. De Nieuw-Zeelander, momenteel actief in de Formule 2, is daarnaast ook de reservecoureur van het B-team AlphaTauri. Dat wordt volgend jaar eveneens voortgezet. Naar verwachting wordt Ricciardo vooral ingezet als merkambassadeur voor het F1-team van Red Bull.

Update 17:45u (18/11) | Marko draait 180 graden en ontkent vastleggen Ricciardo

Eerder op de vrijdag in Abu Dhabi bevestigde Helmut Marko de komst van Daniel Ricciardo naar het team van Red Bull Racing. Na afloop van de tweede vrije training heeft de Oostenrijker echter ontkend tegenover Servus TV dat er al iets getekend is, en stelt hij dat de partijen alleen nog maar in gesprek zijn met elkaar, en er nog niets is vastgelegd. 'We zijn met hem in gesprek, maar er is nog niets uitgekomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws