Boordradio's Verstappen: 'Auto stuurt gewoon niet in!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's Verstappen: 'Auto stuurt gewoon niet in!'

Boordradio's Verstappen: 'Auto stuurt gewoon niet in!'

Max Verstappen is met Red Bull wisselvallig begonnen aan het Grand Prix-weekend in Australië. Hoewel de Red Bull-coureur in de buurt van de Ferrari's zat qua rondetijden in de tweede vrije training, is de Nederlander nog niet tevreden met de afstelling van zijn auto. Bovendien klaagde de coureur steen en been via de boordradio over het gedrag van zijn auto op de baan.

Verstappen is nog niet tevreden met de prestaties van zijn Red Bull-auto tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix in Australië. De Nederlander klaagde in de tweede training meermaals over de boordradio over het missen van 'bite' bij het insturen van zijn auto. Zo riep de F1-coureur boos over de boordradio: 'Wat een shitshow in bocht 9 en 10!', om daarna te vervolgen met: 'De auto stuurt gewoon niet in!' De problemen van de Nederlander hebben vooral te maken met lage downforce set-up die zorgt dat de auto moeite heeft in de bochtige gedeelten op de baan.

'Zitten niet op het niveau van Ferrari'

Na de tweede training zegt de huidige wereldkampioen dat er nog veel werk is aan de set-up van zijn auto: 'We proberen de auto iets beter te begrijpen. Dat was vandaag iets lastiger in het begin want we hebben heel veel overstuur.' Verstappen zegt verder dat het nieuwe asfalt op de baan in Melbourne het afstellen van de auto moeilijk zal maken. Zo wordt er verwacht dat de baan in de komende dagen sneller zal worden zodra er meer rubber op het asfalt ligt: 'Je ziet dat met het nieuwe asfalt het weer een heel ander gevoel kan zijn. Zeker met een nieuwe auto moet je dan veel dingen proberen in de afstelling.' Over het vooruitzicht op de race en de kwalificatie zegt Verstappen dat Red Bull zich nog niet kan meten met Ferrari: 'Je ziet dat Ferrari er altijd wel staat. Dat is voor ons een uitdaging. Op dat niveau zitten we nog niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws