Verstappen vreest voor Spa: 'Wil mezelf niet alleen op stratencircuits zien rijden' Formule 1
Formule 1

Verstappen vreest voor Spa: 'Wil mezelf niet alleen op stratencircuits zien rijden'

Verstappen vreest voor Spa: 'Wil mezelf niet alleen op stratencircuits zien rijden'

Meer en meer begint het erop te lijken dat circuit Spa Francorchamps plaats moet gaan maken op de kalender van de Formule 1 om zo ruimte te creëren voor andere locaties. Max Verstappen zou er erg van balen als het evenement in de Ardennen niet meer op de kalender staat, mede doordat het zijn favoriete circuit is en een iconische status heeft. Hij heeft dan ook weinig zin om alleen maar op straatcircuits rond te rijden.

Tegenover RaceFans laat de Nederlander weten het erg jammer en teleurstellend zou vinden als Spa wordt geschrapt. 'Het is in de eerste plaats mijn favoriete circuit. Ik denk dat het gewoon een geweldig circuit is om te rijden', aldus Verstappen, die begrijpt waarom het logistiek gezien misschien niet handig is. 'Natuurlijk begrijp ik dat het in vergelijking met andere circuits soms wat moeilijker is om er te komen, om met het verkeer om te gaan. Maar het is een heel iconisch circuit.'

Niet alleen maar stratencircuits

De wereldkampioen is dan ook bang dat er steeds meer gekozen wordt voor races in steden, iets waar de Red Bull Racing-coureur niet op zit te wachten. 'Ik wil mezelf in 2028 of wat dan ook niet alleen op stratencircuits dicht bij de stad zien rijden, alleen voor de betrokkenheid van de fans of wat dan ook', zo stelt hij. De oude en historische circuits moeten juist ook behouden blijven om de sport interessant te houden. 'Omdat je dit soort iconische circuits nodig hebt op de kalender.'

Waar de roep om nieuwe circuits vandaan komt begrijpt Verstappen wel, want uiteindelijk gaat het om geld. 'Natuurlijk begrijp ik dat iedereen geld wil verdienen, maar daar zit ook een grens aan, want het is belangrijk om deze echt gave circuits op de kalender te houden in plaats van alleen maar op stratencircuits te rijden, waar F1-auto's volgens mij sowieso niet voor ontworpen zijn', zo besluit hij met het feit dat de klasse er niet op is ingericht om door steden te racen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws