Vettel met knipoog over McLaren-geruchten: 'Volgens mij heeft Lando een contract' Formule 1
Formule 1

Vettel met knipoog over McLaren-geruchten: 'Volgens mij heeft Lando een contract'

Vettel met knipoog over McLaren-geruchten: 'Volgens mij heeft Lando een contract'

Sebastian Vettel maakt korte metten met de geruchten over een overstap naar McLaren in 2023. De Duitser wil bij Aston Martin blijven en is op dit moment met het team in overleg betreft een contractverlenging. Aston Martin lijkt deze samenwerking ook graag te willen verlengen, al hebben ze tot nu toe weinig concreets hierover gezegd.

De viervoudig wereldkampioen rijdt momenteel zijn tweede jaar voor Aston Martin. Zijn contract loopt tot het einde van dit seizoen. Aston Martin-teambaas Mike Krack wil graag dat de Duitser blijft, en zo denkt Vettel er ook over. Bij Formule1.nl kon Vettel echter nog niks bevestigen. 'Ik race aankomend weekend en dat weekend erna', lacht Vettel. 'Nee, op een gegeven moment zullen we om tafel moeten. Er is een duidelijke intentie om de samenwerking voort te zetten', legt Vettel uit.

Omdat de bevestiging van Vettel zijn stoeltje bij Aston Martin nog uitblijft, gaan de geruchten rond dat de Duitser mogelijk Daniel Ricciardo zou vervangen bij McLaren. De Australiër heeft dusver geen makkelijk seizoen gehad, en McLaren gaf aan dat de resultaten niet optimaal zijn. Vettel zou dan de geschikte kandidaat zijn, maar dat zit volgens hem anders. 'Volgens mij heeft Lando een contract', grapt Vettel tijdens de persconferentie van Frankrijk. 'Ik ken er wel mensen, maar het zijn allemaal geruchten.'

Aston Martin hoopt mee te kunnen doen in het middenveld

Vettel ontkent niet dat Aston Martin competitiever moet zijn. Zou hij de overstap maken naar McLaren zou wel betekenen dat hij beter mee kan komen in het middenveld en punten kan scoren. Aan dit beeld voldoet Aston Martin nog niet. De updates die het team introduceerde in Barcelona en Silverstone hebben weinig zoden aan de dijk gezet. De bolides van het team hebben nog een aantal basisproblemen.

Het team worstelt momenteel met prestaties die onder de maat zijn. Aston Martin staat negende in het klassement, met slechts 18 punten. Desalniettemin kijkt Vettel er naar uit te vechten in het middenveld. 'Ik hoop dat we competitiever kunnen zijn dit weekend. Terug in het middenveld, dat zou mooi zijn', aldus de voormalig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws