Verstappen weet dat het niet makkelijk is om te winnen in Miami: 'Fysiek zwaar circuit' Formule 1
Formule 1

Verstappen weet dat het niet makkelijk is om te winnen in Miami: 'Fysiek zwaar circuit'

Verstappen weet dat het niet makkelijk is om te winnen in Miami: 'Fysiek zwaar circuit'

Max Verstappen denkt dat het lastig gaat worden om te winnen in Miami. Samen met teamgenoot Sergio Pérez blikt hij bij Motorsport.com vooruit op de Grand Prix van Miami. De Nederlander is van mening dat het een 'fysiek zwaar circuit' is, waarbij de baan zelf ook nog erg complex is. Om te winnen moet er dus een goede voorbereiding aan vooraf gaan. Pérez kijkt optimistischer naar het aankomende raceweekend, waarbij hij hoopt om zijn winnende vorm aan te houden.

De tweede Grand Prix van Miami staat alweer voor de deur. Vorig jaar won Verstappen, maar dit jaar verwacht de Red Bull Racing-coureur dat het niet gemakkelijk wordt om dat kunstje nogmaals te doen. Volgens de weersverwachting zal de temperatuur boven de dertig graden stijgen. Daarnaast is het ook nog eens een complex circuit. Al bij al zal het dus voor alle coureurs een uitdaging worden in Miami.

Het circuit van Miami is fysiek één van de zwaarste op de kalender

Wel lijkt Red Bull het team met de meeste kans op een overwinning, na een weergaloze start van het 2023-seizoen. 'We moeten vooral gewoon goed voorbereid zijn', vertelt Verstappen. 'Vorig jaar was het enorm warm, het is een fysiek zwaar circuit. Het zal niet een makkelijke race zijn om te rijden en volgens mij ligt er ook nieuw asfalt. Het is afwachten om te zien of dat invloed gaat hebben op de race.'

Ook teamgenoot Pérez blikt vooruit naar Miami, maar hij is wat vrolijker gestemd. De Mexicaanse coureur won het vorige raceweekend in Azerbeidzjan en staat nog maar zes punten achter op koploper Verstappen. Met een goede race in Miami zouden de rollen dus straks opeens omgedraaid kunnen zijn. 'Ik hoop dat ik mijn sterke vorm van Bakoe vasthoud', stelt Pérez.

Verder is de Mexicaan het wel eens met zijn teamgenoot over de moeilijkheidsgraad van het circuit. 'Op fysiek vlak is Miami denk ik wel één van de zwaarste races van het seizoen', legt Pérez uit. 'Ik zal me er goed op voorbereiden, ik wil er klaar voor zijn. Het is aan de coureur zelf natuurlijk om alles op orde te hebben, we weten wat we in Miami kunnen verwachten. Bakoe was een perfect weekend, dat moet in Miami ook zo zijn.'

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws