De Vries had rampzalig weekend in Bakoe: 'De tijd begint nu wel voor hem te dringen' Formule 1
Formule 1

De Vries had rampzalig weekend in Bakoe: 'De tijd begint nu wel voor hem te dringen'

De Vries had rampzalig weekend in Bakoe: 'De tijd begint nu wel voor hem te dringen'

Rick Winkelman denkt dat de tijd begint te dringen voor rookie Nyck de Vries. De Ziggo Sport-commentator spreekt uit dat hij het jammer vindt dat de Formule E-kampioen nog niet zijn kwaliteiten heeft kunnen laten zien in de Formule 1. Hij vraagt zich af bij Motorsport.com hoeveel tijd de 28-jarige Nederlander nog gaat krijgen om zichzelf te bewijzen en of dat genoeg zal zijn.

De eerste vier races van het seizoen gingen niet van een leien dakje voor De Vries. Ook het afgelopen raceweekend zat vol met teleurstellingen voor de Nederlandse coureur, die de race in Azerbeidzjan niet heeft kunnen uitrijden nadat hij een fout maakte en de muur raakte. Daarnaast crashte hij ook al op de vrijdag tijdens de kwalificatie. De sprintrace heeft hij wel uitgereden, daar kwam hij als dertiende over de eindstreep.

Winkelman: 'De Vries hoort gewoon thuis in de Formule 1'

Ziggo Sport-commentator Winkelman vindt het jammer dat De Vries het zo moeilijk heeft in de koningsklasse, maar hij is wel van mening dat de rookie daar thuishoort. 'Het is een ramzalige start natuurlijk', vertelt Winkelman. 'Ik vind het eigenlijk wel vervelend voor hem, dit gun ik hem niet. Ik zou hem juist mooie resultaten willen zien neerzetten, maar hij heeft gewoon een moeilijk begin. Het is wel terecht dat hij eindelijk zijn zitje in de Formule 1 heeft, want daar hoort hij gewoon thuis.'

Wel heeft De Vries blijkbaar nog wat meer tijd nodig om te wennen aan de hogere klasse in de motorsport. 'Hij moet nog even op gang komen', stelt ook Winkelman. 'Dat heeft hij altijd al gehad, ook in de opstapklassen had hij wat tijd nodig, daarna behoorde hij bij de absolute top.' Winkelman heeft er dus zeker vertrouwen in dat het tij nog kan keren voor De Vries.

Krijgt De Vries genoeg tijd om zijn draai te vinden in de Formule 1?

'Toch vraag ik me af of hij in de Formule 1 genoeg tijd krijgt om zijn draai te vinden', vervolgt Winkelman echter. 'Als hij een goed weekend heeft in Miami, dan is het rampzalige Bakoe zo weer vergeten, maar ja, het is afwachten. Hopelijk heeft hij geleerd van het weekend in Azerbeidzjan en maakt hij die fouten niet nog een keer, want ik zou het zonde vinden als hij uit de Formule 1 zou moeten vertrekken.'

Verder maakt Winkelman zich niet al te veel zorgen en denkt hij dat De Vries zich snel zal herpakken. 'Tegenslagen horen bij de topsport, hij heeft dat in het verleden ook al eens meegemaakt', constateert de Ziggo Sport-commentator. 'Het is hem altijd gelukt om daar overheen te komen. Ik hoop dat dat hem ook lukt in de Formule 1, maar ik weet het niet. Het is allemaal afhankelijk van zijn volgende race, maar tot nu toe wordt hij wel elke keer verslagen door zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda. Hij kan het wel, maar hij heeft gewoon nog even de tijd nodig, ik weet alleen niet of hij die tijd heeft.'

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws