Norris denkt dat hij polepositie had kunnen hebben: 'Verstappen was een irritante verrassing' Formule 1
Formule 1

Norris denkt dat hij polepositie had kunnen hebben: 'Verstappen was een irritante verrassing'

Norris denkt dat hij polepositie had kunnen hebben: 'Verstappen was een irritante verrassing'

Op het circuit van Emilia-Romagna liet de MCL38 zich tijdens de kwalificatie weer van zijn beste kant zien. McLaren-coureur Lando Norris wist de derde snelste tijd te rijden, zijn teamgenoot Oscar Piastri reed de tweede snelste tijd. Norris zegt tegenover Sky Sports tevreden te zijn met het resultaat, maar gelooft ook dat er nog meer in had kunnen zitten. Volgens de Brit had hij namelijk polepositie kunnen pakken.

Het circuit in Imola maakt het alleen niet makkelijk om als snelste over de finish te komen, vertelt Norris. 'Het is een van de moeilijkste (circuits, red.) om een goed resultaat op te behalen, want het is zo snel, zo hobbelig, en zo veeleisend', vertelt hij. Al wanneer je enkele honderdsten van een seconde verliest, kan dat funest zijn voor de uitkomst.

Een moeilijk circuit

'Als je het moment van indraaien of remmen een beetje verkeerd inschat, kan je meteen een halve tiende verliezen. Of drie honderdsten. Dat is niet veel, maar als de kwalificatie zo krap is als vandaag, kan dat betekenen dat je twee plaatsen achteruit gaat', vertelt Norris. Volgens de Brit ondervond hij de meeste moeilijkheden in bocht een, twee, en drie. 'Daar verloor ik waarschijnlijk de meeste tijd. Maar het is wat het is. Ik ben nog steeds blij met hoe ik het heb gedaan en hoe we als team hebben gepresteerd. Om twee auto's vooraan te hebben is fijn dus ik kijk uit naar morgen.'

Naast grote concurrent Red Bull Racing, vindt Norris dat Ferrari ook niet moet worden vergeten. 'Leclerc zit maar op een tiende achter ons dus je mag hem niet vergeten. Uiteindelijk is een tiende best veel, maar ze zijn heel snel geweest dit weekend. Ferrari is hier waarschijnlijk de favoriet.' Wel heeft McLaren grotere stappen gemaakt tussen VT3 en de kwalificatie, volgens Norris.

De strijd met Verstappen

'Verstappen was een verrassing, een irritante verrassing', vertelt Norris lachend. 'Het is tegelijkertijd geen verrassing, want als een een combinatie van coureur en team is waarvan je verwacht dat ze terugkomen en een goede prestatie neerzetten in de kwalificatie, is het deze wel.' Dat neemt niet weg dat Norris denkt dat ze de strijd aan kunnen gaan met het Oostenrijkse team. 'Ik denk dat we als team trots kunnen zijn en als we vooruit blijven gaan en blijven werken zoals we nu doen we er dan wel komen', zegt de Brit.

De tekst gaat verder onder de video.

De race winnen op dit circuit zal niet makkelijk zijn, denkt Norris. 'Er zullen weinig kansen zijn. Er is veel gravel en er zijn veel plekken waar je fouten kunt maken. Er zouden best wel wat Virtual Safety Cars en Safety Cars kunnen komen. Dan kan het wel een beetje chaotisch worden. Ik denk dat je dan gewoon je hoofd erbij moet houden en moet focussen.' De beste kansen op de winst liggen volgens Norris bij de start en in de eerste bocht. 'Daarna heb je genoeg snelheid. De uitdaging is om voor Verstappen te komen. Als hij geen fouten gaat maken, komt het aan op de strategie en de pitstops. Dus daar moeten we ons op gaan focussen', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws