Vertrekt 'Bono' ook naar Ferrari?: 'Dat zullen we in de toekomst bespreken' Formule 1
Formule 1

Vertrekt 'Bono' ook naar Ferrari?: 'Dat zullen we in de toekomst bespreken'

Vertrekt 'Bono' ook naar Ferrari?: 'Dat zullen we in de toekomst bespreken'

Lewis Hamilton verlaat aan het einde van het jaar na twaalf seizoenen het vertrouwde nest van Mercedes. Zijn overstap naar Ferrari betekent tevens dat hij afscheid zal moeten nemen van zijn steun en toeverlaat Peter Bonnington. Of verhuist de ingenieur misschien met Hamilton mee naar Maranello? Mercedes-teambaas Toto Wolff sluit het in ieder geval niet uit.

Nu duidelijk is geworden dat Hamilton over een paar weken aan zijn twaalfde en laatste seizoen bij het Formule 1-team van Mercedes zal beginnen, rijst bij velen de vraag of er na 2024 dan ook een einde komt aan de succesvolle samenwerking met zijn ingenieur Bonnington, ook wel bekend als 'Bono'. Samen vierde het duo sinds de komst van Hamilton naar Mercedes in 2013 maar liefst zes wereldtitels, maar een zevende lijkt er, vanwege de overmacht van Max Verstappen en Red Bull Racing in 2023, naar alle waarschijnlijkheid niet meer te komen. Of misschien toch wel? Gaat 'Bono' zijn coureur misschien achterna?

Wolff sluit vertrek Bono niet uit

Het is een logische vraag na het verrassende nieuws van afgelopen donderdag en deze werd dan ook gesteld aan Wolff. Tegenover verschillende media, waaronder Motorsport.com wilde de Mercedes-teambaas dit in ieder geval niet uitsluiten. 'Ik denk dat het een discussie is die we de komende maanden zullen moeten voeren. Ik heb al met Bono gesproken', zegt Wolff, alvorens hij wat meer details van het gesprek prijsgeeft.

Volgens de 52-jarige Oostenrijker kwam het nieuws ook voor 'Bono' als een donderslag bij heldere hemel. 'Toen ik het hem vertelde, vroeg hij me: is het 1 april?', onthult Wolff een deel van de inhoud van het gesprek tussen beide Mercedes-mannen. 'Het is iets wat we in de toekomst zullen bespreken', laat Wolff tot slot nog maar eens weten dat het nog allerminst zeker is dat Bonnington ook na dit seizoen nog op de loonlijst van het Duitse merk staat.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws