Wolff onthult hoe Hamilton zijn vertrek naar Ferrari bij hem aankondigde Formule 1
Formule 1

Wolff onthult hoe Hamilton zijn vertrek naar Ferrari bij hem aankondigde

Wolff onthult hoe Hamilton zijn vertrek naar Ferrari bij hem aankondigde

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag de beslissing van zijn stercoureur Lewis Hamilton om Mercedes aan het einde van 2024 te verlaten totaal niet aankomen. De 39-jarige Brit maakte donderdag bekend de handen vanaf 2025 ineen te zullen slaan met Ferrari. Wolff onthult tegenover verschillende media hoe hij het nieuws van de zevenvoudig wereldkampioen te horen kreeg.

In het verleden werd Hamilton wel vaker gelinkt aan een overstap naar Ferrari, maar deze werden vaak afgedaan als geruchten en pure speculatie. In 2023 werd de Brit opnieuw in verband gebracht met de Italiaanse grootmacht en ook Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur maakte er geen geheim van dat hij Hamilton zou verwelkomen in Maranello als die mogelijkheid er was.

Wolff verrast door timing

Een overstap naar Ferrari leek er voor Hamilton echter niet in te zitten. De zevenvoudig wereldkampioen tekende een nieuwe verbintenis bij Mercedes en hij zou ook in 2024 en in 2025 de kleuren van het Duitse merk verdedigen. Dat Hamilton uiteindelijk toch naar Ferrari gaat is voor Wolff niet direct een verrassing, maar deze timing zag hij echter niet aankomen.

'Toen we het contract tekenden kozen we bewust voor een kortere termijn, maar dit had ik niet verwacht', zegt de Oostenrijker tegen onder meer Formule1.nl. 'Als je me twee dagen geleden had verteld dat Lewis (Hamilton, red.) naar Ferrari gaat, dan had ik je niet geloofd', voegt de Mercedes-teambaas, die vervolgens onthult hoe hij het nieuws te horen kreeg, nog toe.

Voorafgaand aan ieder seizoen komen Wolff en Hamilton samen om het voorbije jaar te bespreken en de blik te richten op het nieuwe seizoen. Deze jaarlijkse samenkomst vond afgelopen woensdag plaats in het huis van Wolff in Oxford, maar ditmaal liep het gesprek tussen de beide Mercedes-mannen echter anders dan verwacht. De zevenvoudig wereldkampioen liet weten vanaf 2025 in het rood te zullen rijden, een beslissing waar Wolff wel begrip voor op kan brengen. 'Hij heeft een nieuwe uitdaging nodig, een nieuwe omgeving. Hij had verandering nodig en iedereen wil een keer in de rode auto rijden. Dit is zijn laatste kans', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws