Vettel geniet van Verstappen en Red Bull: 'Max in het bijzonder is echt geweldig' Formule 1
Formule 1

Vettel geniet van Verstappen en Red Bull: 'Max in het bijzonder is echt geweldig'

Vettel geniet van Verstappen en Red Bull: 'Max in het bijzonder is echt geweldig'

Sebastian Vettel is zeer onder de indruk van Max Verstappen en Red Bull Racing. De voormalig coureur van de Oostenrijkse renstal zag zijn bijna tien jaar oude record tijdens de Grand Prix van Italië sneuvelen, maar daar heeft hij alleen maar lof voor over. De Duitser praat nog altijd veel met de mensen binnen het team waar hij vier wereldkampioenschappen won, en hij is nog altijd bezig met zijn eigen toekomst en die van zijn kinderen.

Vettel wist in zijn periode bij Red Bull niet alleen vier wereldkampioenschappen te winnen, maar de man uit Heppenheim verbrak ook meerdere records. Het record voor jongste wereldkampioen ooit staat nog altijd op zijn naam en bij zusterteam Toro Rosso was hij ook al de jongste rijder die een race wist te winnen, voordat dit record werd gebroken door Verstappen. De regerend wereldkampioen verbrak tijdens het Grand Prix-weekend in Monza opnieuw een record van de viervoudig wereldkampioen.

Waar Helmut Marko aangaf dat enkele ingenieurs het jammer vonden dat het record sneuvelde, kijkt Vettel daar totaal niet naar. De Duitser is juist onder de indruk van de prestaties van Verstappen en zijn team. 'Je kan er alleen maar applaus voor over hebben', zegt Vettel tegenover Sportschau. 'De prestaties van het team, maar in het bijzonder van Max, die elk weekend consistent weet te zijn, zijn echt geweldig. De concurrentie is momenteel ver van dat niveau verwijderd. Het is genot om dat te mogen aanschouwen.'

De viervoudig wereldkampioen had al contact opgenomen met Verstappen na de race op Monza. Ook met de andere mensen in de Formule 1 en bij Red Bull heeft de Duitser nog altijd contact. 'Ik heb zeker nog contact, maar iedereen is heel erg veel onderweg. Ik praat vooral met ze over de telefoon, waardoor ik het gevoel heb dat ik er nog een beetje bij hoor.' De coureur mist de Formule 1, ondanks de tijd die hij nu heeft met zijn kinderen, wel een beetje. 'Ik ben natuurlijk veel te jong om niks te doen. Ik blijf om me heen kijken en ik zie wel wat de toekomst brengt.'

Vettel blij met tijd in klimaatneutrale RB7

Vettel maakte de keuze om uit de Formule 1 te stappen deels vanuit het klimaatoogpunt. Op de Nürburgring reed de voormalig Formule 1-coureur in de RB7 met klimaatneutrale brandstof. 'Ik vertel mensen niet wat ze moeten doen. Ik laat alleen zien dat het op een betere manier kan worden gedaan. En we moeten stappen zetten richting de toekomst; ik heb kinderen, ik geef om hen en ik geef om hun toekomst. Dus ik denk dat het aan ons allemaal is, kleine en grote stappen te zetten en ze gezamenlijk te nemen', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws