Viaplay-analisten genieten van slimme Verstappen: 'Max is als een wilde stier die los wil breken' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten genieten van slimme Verstappen: 'Max is als een wilde stier die los wil breken'

Viaplay-analisten genieten van slimme Verstappen: 'Max is als een wilde stier die los wil breken'

Christijan Albers en Tom Coronel zagen Max Verstappen weer alles goed doen tijdens de sprintrace van het Grand Prix-weekend in Brazilië. De coureur van Red Bull Racing moest tijdens de start zien af te rekenen met Lando Norris, en dat deed de Nederlander met verve. Albers en Coronel zagen Verstappen slim rijden en vanaf het moment dat de Red Bull-rijder mocht pushen, verdween hij ook aan de horizon.

Dat Verstappen op de tweede plek moest starten voor de sprintrace, bleek uiteindelijk geen probleem te zijn. Coronel wist dat Verstappen bij een redelijke start al het voordeel zou hebben ten opzichte van Norris. 'Vroeger stond de polesitter aan de binnenkant. Tegenwoordig willen coureurs de schone lijn hebben. Aangezien dit een hele korte aanloop is naar de eerste bocht, heb je de coureur voor je altijd in de binnenbocht te pakken als je er ietsjes naast zit', zegt de analist bij Viaplay.

Toch was de start van Verstappen niet per se heel erg veel beter dan die van Norris. Beide coureurs kwamen aardig van de lijn en leken een goede kans te hebben om na de eerste bocht aan de leiding te liggen. Albers zag wel dat Verstappen wat meer risico nam in de tweede fase van de start. 'Je ziet dat Norris in eerste instantie goed wegkomt. Wanneer hij naar de tweede versnelling gaat, merk je dat hij iets te voorzichtig is op het gas. Max neemt daar meer risico. Daardoor zat hij er in één keer naast.'

Hierdoor zat de RB19 van de drievoudig wereldkampioen al snel naast de McLaren-bolide van Norris. Verstappen kon laat remmen en ging daardoor als eerste bocht 1 in. Door de eerste bochtencombinatie moest de Nederlander wel slim zijn, aangezien coureurs goed kunnen counteren in de Senna-esses. 'Ik vind het altijd wel mooi om te zien hoe slim hij is, want hij laat hem doorlopen. Hij stuurt niet te vroeg in en dan moet Norris eieren voor zijn geld kiezen', aldus Albers.

Coronel: 'Verstappen als een wilde stier'

Het duurde tijdens de race wel even voordat Verstappen en een gat kon slaan naar de McLaren-coureur. De Red Bull-rijder wist immers niet zeker of hij mocht pushen in de hogesnelheidsbochten. Toen dat wel mocht, begon Verstappen uit de lopen. 'Max is een wilde stier die los wil breken, maar telkens worden de teugels aangetrokken. Als hij mag, dan gaat die klepel naar beneden, en dan zie je ook dat hij het uiterste eruit kan persen en op dat moment slaat hij het gaatje', concludeert Coronel.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws