Viaplay-CEO weet niet waarom keuze op hen viel: 'Dat moet je de Formule 1 vragen' Formule 1
Formule 1

Viaplay-CEO weet niet waarom keuze op hen viel: 'Dat moet je de Formule 1 vragen'

Viaplay-CEO weet niet waarom keuze op hen viel: 'Dat moet je de Formule 1 vragen'

Na weken van geruchten over wie de Nederlandse Formule 1-rechten in handen zou krijgen, was het uiteindelijk Viaplay dat aan het langste eind trok. De CEO van de Nederlandse tak van het bedrijf, Roger Lodewick, weet zelf niet precies waarom de keuze op Viaplay viel. 'Dat moet je de Formule 1 vragen’, zegt hij in de podcast F1 Aan Tafel.

Pas een paar minuten voordat het officieel werd bekendgemaakt dat Viaplay de rechten van de Formule 1 Nederland mocht houden, werd CEO Roger Lodewick ervan op de hoogte gesteld. ‘We wisten al een tijdje dat het eraan zat te komen’, vertelt Lodewick. ‘Het tijdstip werd steeds verschoven. Toen kreeg ik een SMS waarin stond: het is helemaal bevestigd, we gaan het nu naar buiten brengen’, gaat hij verder. De CEO wist al een tijdje dat het er goed uitzag voor Viaplay, maar vond het toch heel fijn om het eindelijk zwart op wit te lezen. ‘Voornamelijk voor het team was het heel belangrijk.’

Dat ze de rechten voor de komende vijf jaar zouden bemachtigen, had Lodewick niet verwacht. Ruud Hendriks, grondlegger van de Nederlandse commerciële radio en televisie, plaatst er wel een kritische noot bij. ‘Anders zou je het ook moeilijk hebben gekregen, want ik heb nog nooit iemand in mijn omgeving horen praten over de geweldige dramaseries en films, los van de Premier League’, zegt hij. Lodewick is het daar tot op zekere hoogte mee eens, maar geeft wel aan dat Viaplay zeker meer is dan Formule 1. ‘Wij zijn onderscheidend in de sport. Daar kan ik heel duidelijk over zijn’, geeft hij toe. ‘Dat is de focus voor de toekomst. Dat we series en films hebben, is mooi voor het totaalaanbod, maar daar pushen we niet voor’, vervolgt de CEO. ‘Het is voor ons echt Formule 1, Premier League, darts, Bundesliga. Dat zijn voor ons de hoofdthema’s.’

Viaplay bood mogelijk een beter totaalpakket

Lodewick had wel een alternatief achter de hand, indien Viaplay de Formule 1 kwijt zou raken, maar daar wil hij niet over uitbreiden. Volgens geruchten zou Ziggo Sport meer hebben geboden voor de Formule 1-rechten, maar de keuze viel toch op Viaplay. ‘Dat moet je de Formule 1 vragen’, reageert de CEO op de vraag waarom zij de rechten mochten houden. ‘Ik denk dat het totaalpakket dat we hebben aangeboden het meest aantrekkelijk is geweest voor de Formule 1’, aldus Lodewick. Het totaalpakket in kwestie zou dan gaan om het feit dat Viaplay de rechten in meerdere landen heeft. Ook in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland wordt de Formule 1 door de Viaplay uitgezonden. ‘Wij kennen Viaplay van de afgelopen twee jaar, maar we zijn het RTL van Scandinavië’, benadrukt de CEO van de Nederlandse tak. ‘Maar nogmaals, dat moet je de Formule 1 vragen’, concludeert hij over de keuze van de Formule 1 voor het Zweedse bedrijf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws