[Video] Wolff haalt hard uit naar Masi: 'Hij was een volslagen pathologische egomaan' Formule 1
Formule 1

[Video] Wolff haalt hard uit naar Masi: 'Hij was een volslagen pathologische egomaan'

[Video] Wolff haalt hard uit naar Masi: 'Hij was een volslagen pathologische egomaan'

Toto Wolff heeft het er nog altijd moeilijk mee om de titelontknoping van 2021 een plekje te geven. De Oostenrijker werkte mee aan een recent verschenen boek, waarin hij aangaf dat hij nog altijd boos is over het optreden van de toenmalige wedstrijdleider, Michael Masi. Na een late Safety Car-herstart pakte Max Verstappen de leiding in de race en het kampioenschap, en zo zijn eerste wereldtitel.

Nadat het aan het begin van het seizoen gelijk opging tussen Verstappen en Lewis Hamilton, trok de Nederlander in de lente van 2021 een gat. Dat gat werd in Engeland en Hongarije tenietgedaan door een incident met Hamilton in Silverstone, en een potje bowlen van Valtteri Bottas in Boedapest. Na de zomerstop trok Verstappen opnieuw een gat, dat in de slotraces gedicht werd toen Mercedes in de races duidelijk sterker was.

Beide kemphanen arriveerden met 369,5 punt in Abu Dhabi voor de seizoensafsluiter, waar Verstappen vanaf poleposition de leiding al snel verloor. De Limburger heroverde deze in de openingsronde, maar Hamilton stak de chicane af, en hoefde de eerste plek niet meer in te leveren, tot in de slotronde, toen de race op controversiële wijze herstart werd door Masi. Verstappen sloeg met nieuwe banden meteen toe, en dat leidde tot uitzinnige fans.

De tekst gaat verder onder de video.

Reacties van fans tijdens de laatste ronde van het 2021-seizoen.

Wolff met 2021-trauma

In een boek van Joshua Robinson en Jonathan Clegg, The Formula genaamd, wordt volop teruggeblikt op die dag, 12 december 2021. Daarbij komt ook Mercedes-teambaas Toto Wolff aan het woord. 'Als ik er nu weer aan terugdenk, is het zo oneerlijk wat Lewis (Hamilton, red.) en het team die dag is overkomen', vindt de Oostenrijker nog steeds.

Wolff heeft Masi nog altijd niet vergeven voor zijn rol in die race. 'Eén individu hield zich niet aan de regels en liet dit gewoon gebeuren, en dat terwijl het een totaal onbelangrijk persoon is. Hij woont aan de andere kant van de wereld, en niemand is in hem geïnteresseerd', zo is het oud zeer duidelijk merkbaar. 'Hij was echt een volslagen pathologische egomaan', luidt het oordeel van de Oostenrijker.

Helaas voor Wolff wordt er nog vaak genoeg gesproken over die bewuste dag, en dat begrijpt de teambaas van Hamilton wel. 'Het is drama en glorie. Dit is wat de sport zo onweerstaanbaar maakt.' Wolff weet dat de hele wereld getuige was van zijn leed. 'Iedereen zag het drama van een achtvoudig wereldkampioen die beroofd werd van zijn titel. Ik had het liever anders zien eindigen, maar de race heeft onmiskenbaar zijn stempel op de geschiedenis gedrukt.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws